Foto: Hrvatski radio Vukovar
- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

U vukovarskoj Gradskoj upravi danas je upriličen prijem za Predrag Mišića zvanog Peđa, Vukovarca kojem je ove godine odano priznanje nagradom Ponos Hrvatske.

Predrag Mišić, hrvatski branitelj i logoraš iz Vukovara svoje slobodno vrijeme i resurse koristi u svrhu pomoći bolesnoj djeci i siromašnijim sugrađanima. Posljednjih 5 godina svako ljeto šalje vukovarske mališane na ljetovanje te je mnogim obiteljima koje si ne mogu priuštiti ljetovanje pomogao pri odlasku na more.

“Predraga znamo kao branitelja i političara koji je član Gradskog vijeća, ali u posljednjih nekoliko godina i kao velikog humanitarca, na što smo mi kao Grad jako ponosni. Drago mi je što je Peđa prepoznat od strane drugih ljudi, ali i Hrvatske i što iz Vukovara ide ovako lijepa slika. Grad Vukovar grad je široke duše i dobrih ljudi, a Predrag je taj koji to i dokazuje”, istaknula je ovom prilikom Ivana Mujkić zamjenica gradonačelnika grada Vukovara čestitajući Mišiću uz zahvalu na svemu što čini.

Predrag Mišić rekao je kako je ova nagrada kruna njegovog dobrotvornog rada, ali i kako bez dobrih ljudi ne bi mogao pomoći tolikom broju djece i obitelji.

“Čovjek nikad ne smije raditi nešto samo kako bi za to dobio nagradu. Ova nagrada pripada svim onim ljudima koji su uz mene i koji su posvetili život pomaganju drugih”, rekao je Mišić.

A o njemu samom više nego dovoljno govori to što je prošle godine htio prodati svoj motocikl kako bi osigurao dovoljno sredstava za prijevoz za ljetovanje 30 mališana. Stavio je motocikl na aukciju, koji je na kraju ostao u njegovom vlasništvu jer je potaknuo i druge ljude na dobro djelo te je skupljeno dovoljno novaca za sedmodnevno ljetovanje 51 djeteta.