17 C
Vinkovci
Subota, 21. svibnja 2022.

Predstava “Snjeguljica i još poneko” jedinstvena u Hrvatskoj

Više od autora

- vl promo-
U vinkovačkom gradskom kazališta odigrana je dječja predstava “Snjeguljica i još poneko” u režiji odgajateljice Dječjeg vrtića Vinkovci, Mirjane Galić.

Predstava je karakteristična po tome što su u njoj glumile odgajateljice te pedagoginja. Bilo je 16 uloga, a od 16 glumaca, 15 ih je po prvi puta stalo na daske koje život znače. Nešto više o Snjeguljici rekli su nam redateljica Galić i ravnateljica vinkovačkog vrtića Suzana Zidar.

“Snjeguljica i još poneko je stara, poznata svakoj djeci. Ovo je bila samo dorada i prošireno izdanje od strane odgajateljice Mirjane Galić koja je dobila ideju da tu priču malo preinači i da je malo proširi. U priči glumi 16 likova zajedno sa Snjeguljicom i oni imaju razne dogodovštine koje su vesele i zanimljive djeci”, rekla je Zidar istaknuvši kako je suradnja Dječjeg vrtića Vinkovci i Gradskog kazališta “Joza Ivakić” uvijek bila odlična.

“S obzirom na to da smo mi lane obilježavali 60 godina predškolskog odgoja u Vinkovcima, napravili smo puno aktivnosti koje smo htjeli prezentirat prema javnosti, međutim s obzirom na situaciju s koronom nismo bili u mogućnosti sve to provesti te je ta ideja ostala sve do sada”, navela je ravnateljica vinkovačkog vrtića.

Predstava je bila s razlogom rasprodana. Bila je razigrana i sjajna, a između ostaloga jedinstvena je u Hrvatskoj po tome što su odgajateljice redateljice, scenaristice. One su bile te koje su izrađivale kostime i scenografiju.

“Dramski odgoj je u Dječjem vrtiću svakodnevna situacija jer jako često upriličimo dramske predstave i ovo je samo bio jedan iskorak prema van jer sam znala da mi to možemo napraviti. Poznajem dobro ljude i znala sam da smo mi u stanju podnijeti teret pripremanja jedne predstave i nadam se kako smo večeras to i dokazali”, navela je Zidar.

Detalje i razlike između igranog teksta i originalne bajke i priče približila je redateljica Mirjana Galić koja se na amaterskoj razini godinama bavi glumom, a vrijedno je istaknuti kako joj je ovo bio redateljski debi.

“Osim same tematike Snjeguljice s patuljcima i zle kraljice koji su ostali kao likovi, s tim da imamo samo četiri patuljaka, nemamo ih sedam, sav sam tekst izmijenila, tako da je prepun humora. Imamo dodatno još likova, stoga se i predstava zove “Snjeguljica i još poneko”, imamo vuka, dobre vile, vojnika i još mnoge druge likove”, kazala je Galić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno