Band Kora nastao je krajem 2010.godine. Postavu čine Mladen Živković (gitara), Bojan Mandić (bas), Saša Jovanović (bubnjevi), Goran Čamdžija (vokal) i Zoran Čamdžija (gitara). Pored Gorana i Mladena prvobitnu postavu činili su Miloš Šikman za bubnjevima, Zoran Miletić na gitari i Vladimir Milićević na bas gitari – danas član beogradskog sastava Stray Dogg.
Zvuk sastava Kora definira mješavina različitih glazbenih stilova, od hard i dark rocka, preko alternative s obrisima punka, do izraza koje čine elementi popa i funka što uz Goranov predivan vokal gradi jednu kvalitetnu cjelinu koju čini album “Kome da priznam”.
Album je snimljen u Studiu “O” pod “budnim okom” producenta Olivera Jovanovića. Glazbu, tekst i aranžmane potpisuje grupa Kora a na albumu se nalazi deset skladbi.
Prvi singl “Umoran” sa albuma “Kome da priznam” dobio je veliku pozornost medija i publike i našao se na top listama već u prvom tjednu emitiranja.
Iza sebe grupa Kora ima nekoliko veoma zapaženih ostvarenja. Video spot za singl “Japi” objavljen 2014.godine, Prvi album pod nazivom “Mesto pada” (u izdanju Lampshade Media) 2015. godine, video spot za singl “Reč para grudi” 2016. godine. Suradnjom s producentom Oliverom Jovanovićem 2017.godine nastaje singl i video spot za pjesmu “Sad se kajem” nakon čega se suradnja nastavlja i nastaje drugi album pod nazivom “Kome da priznam”.
Band se u posljednjih pet godina nametnuo kao kultna koncertna atrakcija kako u samom Beogradu tako i širom zemlje i regije, svojim solističkim nastupima i sudjelovanjem na festivalima kao što su “Battlefest”, “Avala rok fest”, Rock’n’Roll maraton, Teatar 78 – “Nešto se dešava”, “Lake fest” u Crnoj Gori, “Bojčinska šuma”, “BDFL” festival, “Zaječarska gitarijada”, “Arsenal Fest”, “Bunt Rok Festival” i drugi.
Svojim eksplozivnim performansom i profesionalnom svirkom zaista ne ostavljaju publiku ravnodušnom te band uživa sve veću popularnost kroz nastupe promovirajći svoja glazbena djela.