21 C
Vinkovci
Subota, 13. kolovoza 2022.

Predstavljamo Vam kompilacijski album izvođača Spone – Ljeto 2017 singlovi

Više od autora

- vl promo-


Na albumu se nalazi deset pjesama različitih glazbenih smjerova, a izuzetna im je čast što su čak tri benda s kompilacije (Mel Camino, EoT i Dosh Lee) ušla u finale prestižnog Karlovačko RockOff festivala.

Kompilaciju otvara Sponina nova izvođačica Lili Gee s pravim ljetnim hitom, ljubavnom pjesmom ‘Sunčan dan’. Lili Gee je nekima poznatija kao Miss Red Hunter, pod tim umjetničkim imenom je punih petnaest godina nastupala s grupom Soul Fingers, a singlom ‘Sunčan dan’ započinje samostalnu glazbenu karijeru. Slijedi melodično-plesna bomba ‘Rose’ grupe Mjesni odbor sa Šolte. Singl ‘Rose’ je već prepoznat od struke – uvršten je na ovogodišnji Splitski festival.

Nakon hvaljenog debitantskog albuma ‘Legato pop’ zagrebačka Vikend-revolucija predstavlja ‘beatlesovski’ singl ‘Nova ljubav’. Novim singlom Vikend-revolucija predstavlja i novu pjevačicu Dunju Fajdić. Da još koji put upotrijebimo riječ ‘nova/novo/novi’ omogućio nam je novi singl ‘Novo vrijeme’ velikogoričke grupe Mel Camino, koji je snimljen s novom postavom benda, a producirao ga je novi producent Mark Mrakovčić.

Pijano Bar je svoj singl ‘Javlja radio’ posvetio njima omiljenom mediju – radiju, a singl je objavljen na isti datum kad je s emitiranjem započela Radio stanica Zagreb, kao prva na našim prostorima. Kako zvuče dva Osječana koji pjevaju na ‘pravom pravcatom’ dalmatinskom dijalektu možete čuti u pjesmi ‘DID – Dalmacija’. Pošto dugo nismo upotrijebili riječ ‘novi’, red je spomenuti da je DID novi izvođač Spone.
EoT melje sve redom – nakon što su pobijedili na čak šest demo festivala i objavili debitantski album ‘Defibrilacija’, plasirali su se u finale Karlovačko RockOff festivala. Na kompilaciji se nalazi njihov sirov, nabrijan, bučan i razarajući singl ‘Nepravda’. Zagrebačka nakupina slučajno okupljenih bića, poznatija pod imenom Dosh Lee, je u suradnji s MS Bing, pjevačicom grupe Roppongi Red, snimila pjesmu ‘Bezbolan prekid’. Riječ je o maestralnoj kompoziciji koja se idealno uklopila u razdoblje postvalentinovske depresije, a kao što i naslov kaže, govori o nečemu što u stvarnosti ne postoji – bezbolnom prekidu ljubavne veze.

Kompilaciju zatvaraju dvije blues kompozicije; singl ‘Polako starim’ poznatog zagorskog bluesera Tomislava Golubana, dvostrukog pobjednika Croatian Blues Challengea i višestrukog dobitnika Porina te pjesma ‘Mean Woman’ zagrebačkog americana kvinteta BE HA VE.

Da ne duljimo, s ponosom Vam predstavljaju kompilaciju ‘Ljeto 2017 singlovi’.

LILI GEE: SUNČAN DAN [VIDEO]

MJESNI ODBOR: ROSE [AUDIO]

VIKEND-REVOLUCIJA: NOVA LJUBAV [AUDIO]

MEL CAMINO: NOVO VRIJEME [VIDEO]

PIJANO BAR: JAVLJA RADIO [VIDEO]

DID: DALMACIJA [VIDEO]

EoT: NEPRAVDA [LYRIC VIDEO]

DOSH LEE ft. MS BING: BEZBOLAN PREKID [VIDEO]

TOMISLAV GOLUBAN: POLAKO STARIM [VIDEO]

BE HA VE: MEAN WOMAN [VIDEO]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno