14 C
Vinkovci
Subota, 30. rujna 2023.

Predstavljen roman “Unomeron”: Važno je osvijestiti žene i društvo o problematici zlostavljanja

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Ljubica Biljan, autorica romana “Jakobov san” za koji je 2015. godine dobila nagradu Albatros, objavila je i svoj drugi rad “Unomeron”. Ova psihološka priča koja vas neće ostaviti ravnodušnim predstavljena je danas u prostorijama Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima.

“Jakobov san” bio je samo uvod u spisateljsku karijeru Ljubice Biljan koja bi, kako stvari stoje, jednoga dana mogla biti jako bogata. Ljubitelji njezine pisane riječi čekali su pet godina na novo djelo, na drugi roman naziva “Unomeron” koji je predstavljen danas u Vinkovcima. Čekanje se isplatilo. Puno će ruku prolistati ovu zanimljivu psihološku knjigu koja u sebi krije i jednu snažnu poruku.

“Roman je o jednom danu zlostavljane žene u kojemu ona napokon pronalazi izlaz. Radi se zapravo o psihološkom romanu lika. Pišući ga htjela sam osvijestiti žene i društvo o problematici zlostavljanja s obzirom da nas ono okružuje, a mnoge žene, u velikom postotku i visoko obrazovane, ne nalaze izlaz i spas za sebe”, pojasnila je autorica dodavši kako nakon promocija “Unomerona” već planira i jedno novo štivo.

Uz Ljubicu, na predstavljanju knjige sudjelovale su i urednica Višnja Sorčik i profesorica Nikolina Maletić koja je pročitala jedan ulomak iz knjige, a događaj je svojom glazbenom izvedbom upotpunila Matilda Pranjić, učenica Glazbene škole Josipa Runjanina, uz klavirsku pratnju profesorice Tamare Krajinović.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno