- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

U organizaciji Agencije za elektroničke medije u Muzeju Mimara u Zagrebu danas je predstavljena internetska stranica “Žene i mediji” (www.zeneimediji), koju je u okviru istoimenog projekta pokrenulo Vijeće za elektroničke medije.

Do sada je provedeno nekoliko istraživanja o raznim aspektima teme položaja žena u hrvatskom društvu, predstavljeno nekoliko publikacija te održano nekoliko stručnih skupova, a internetska stranica www.zeneimediji.hr kruna je rada Vijeća i Agencije za elektroničke medije na ovom projektu, istaknuo je Josip Popovac, ravnatelj Agencije i predsjednik Vijeća za elektoničke medije.

Inauguracija internetske stranice održana je pod visokim pokrovitelsjtvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, koja se obratila video porukom te, između ostaloga, upozorila na zabrinjavajuće podatke iz istraživanja o nasilju nad ženama, te posebice o stavu mladih o opravdanosti nasilja nad ženama istaknuvši kako se napredak može postići samo promjenom odgoja od najranije dobi kao i dodatnom edukacijom onih koji obrazuju i odgajaju naše najmlađe.

Internetska stranica www.zeneimediji.hr bit će središnje mjesto za informiranje javnosti o raznim aspektima položaja žena u društvu. Ona će donositi informacije vezane za europsko i hrvatsko zakonodavstvo, pozitivne primjere uspješnih žena u svakom segmentu našeg društva, ali i skrenuti pozornost na probleme s kojima se žene susreću.

Posebnost stranice www.zeneimediji.hr jest da je riječ o zajedničkoj platformi za razmjenu znanja, iskustava, najbolje prakse i najnovijih vijesti i regulative na ovu temu koju kreiraju svi ključni dionici koji se bave ovom društveno vrlo važnom i aktualnom temom.

Poseban segment stranice čini sadržaj prvenstveno usmjeren medijskom sektoru koji ima presudan utjecaj na oblikovanje društvene svijesti.

Nakon inauguracije održan je i okrugli stol “Žene u hrvatskom društvu”, koji je okupio niz predstavnika državnog, akademskog, gospodarskog i kulturnog sektora.