Stay Around drugi je singl s istoimenog posthumnog albuma koji će se sastojati od nikad otkrivenog materijala utjecajnog kantautora, a službeni izlazak albuma očekuje se u travnju.

Album “Stay Around” najavljen je singlom “Chasing You”, a sastavili su ga glazbeniku najbliži ljudi – njegova udovica, glazbenica Christine Lakeland Cale i dugogodišnji menadžer i prijatelj Mike Kappus. “Ove pjesme imaju snažan utjecaj na mene. Vode me na neko drugo mjesto.”, ukratko je rekla Christine. Izdanje će biti objavljeno 26. travnja ove godine, a do tada je dostupno za prednarudžbu.

Ovo će posthumno izdanje biti prvi put nakon dugo godina da obožavatelji legendarnog glazbenika imaju priliku poslušati njegov dosad neotkriveni materijal. Cale je ujedno napisao, producirao i miksao svaku pjesmu koja je dospjela na kompilaciju. Jedina iznimka je pjesma “My Baby Blues”, koju je Christine napisala 1977. godine, kada su se ona i J.J. upoznaili.

John Weldon Cale, poznatiji kao J.J. Cale, rođen je u SAD-u 1938. godine. Interes i talent za glazbu pokazao je u ranom djetinjstvu, te je već u tom razdoblju počeo svirati u lokalnim sastavima. Debitantski album naziva “Naturally” objavio je 1971. godine, a na njemu se našala pjesma “After Midnight”, koja predstavlja prekretnicu u njegovoj karijeri. Cale se smatra jednim od prvih predstavnika takozvanog “Tulsa zvuka”, te je bio uzor brojnim velikim glazbenicima poput Erica Claptona, koji je ujedno snimio obradu njegove pjesme “Cocaine”. Cale i Clapton surađivali su na zajedničkom albumu “Road To Escondido”, koja je osvojila nagradu Grammy.