9 C
Vinkovci
Četvrtak, 6. listopada 2022.

Predstavnici Baden-Württemberga posjetili Vukovar

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U dvodnevnom posjetu Republici Hrvatskoj boravi skupina njemačkih gospodarstvenika i političara na čelu s predsjednikom Vlade Savezne Zemlje Baden-Württemberg Winfriedom Kretschmannom, a s ciljem razvoja suradnje te njemačke zemlje s Republikom Hrvatskom. Tijekom dva dana njemačko izaslanstvo, u kojemu je stotinjak gospodarstvenika, znanstvenika, kulturnih djelatnika i političara, susrest će se i s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem, a svoj su posjet počeli u Vukovaru.

Kod Vodotornja goste su dočekali župan Božo Galić i zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić koja je predstavila projekt konzervacije Vodotornja. Uslijedio je i posjet Gradskom muzeju Vukovar gdje je održan forum s predstavnicima civilnih udruga i institucija.

Gospodarstvenici Baden-Württemberga, u čijem kraju živi oko 100 tisuća Hrvata koji doprinose prosperitetu te njemačke zemlje, žele ulagati u Hrvatsku, a cilj je uz gospodarsku razviti i kulturnu, znanstvenu i druge vidove suradnje, rekao je, između ostaloga, Winfried Kretschmann tijekom boravka u Vukovaru.

Njemačko izaslanstvo nakon Hrvatske posjetit će Bosnu i Hercegovinu i Srbiju.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno