Od 5. do 7. studenoga u Zadru će biti održani 12. Dani elektroničkih medija. Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, Dane organizira Agencija za elektroničke medije u suorganizaciji Hrvatske udruge radijskih nakladnika, Nacionalne udruge televizija, udruge Hrvatski radijski forum i Sveučilišta u Zadru.

Na početku službenog dijela programa, 6. studenoga, obratit će se predsjednik Vijeća za elektroničke medije Josip Popovac, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Zadru Nedjeljka Balić-Nižić, predsjednik HURiN-a Željko Švenda, predsjednica HRF-a Silvija Londero Šimleša, predsjednik NUT-a Denis Mikolić, ravnatelj HAKOM-a Miran Gosta te izaslanica predsjednika Sabora Sunčana Glavak.

Na već tradicionalnom okupljanju predstavnika medija, nakladnika, regulatornih agencija i Vlade, koje je prilika za dijalog o važnim temama, očekuje se više od 250 sudionika među kojima su i djelatnici medijske kuće Novosti.

U radnom dijelu najavljeni su panel-diskusija o Zakonu o elektroničkim medijima, o kojemu se već dugo govori, te panel-diskusija o potrebama medija i tržištu rada te njihovoj usklađenosti. U Zadru će biti otvoreno i pitanje novih tehnologija kao što su DAB, HbbTV i DVB-T2. Također, predviđena je panel-diskusija „Etika i mediji“, a razgovarat će se o etičkom izvještavanju, a posebno o zaštiti maloljetnika. 12. Dane elektroničkih medija, 25. Dane radija, 12. Dane televizije i 12. Dane interneta zaključit će diskusija o različitim metodologijama istraživanja medijskog tržišta.