13 C
Vinkovci
Petak, 20. svibnja 2022.

Predstavnici Vukovarsko-srijemske županije odali počast žrtvama Vukovara

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr
Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Božom Galićem poklonilo se svim žrtvama položivši vijenac i upalivši svijeću podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. Župan Galić tom je prigodom istaknuo kako jesen izaziva osjećaje tuge zbog svega proživljenog, ali i zahvale za sve što su branitelji učinili za slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku. I ovom je prilikom podsjetio kako se mora intenzivirati potraga za nestalima, kao i kažnjavanje zločinaca.

“Tijekom Dana sjećanja na stradanja, Kolonom sjećanja i polaganjem vijenaca odajemo počast i zahvalu onima koji su dali živote za Hrvatsku. Kada stigne jesen u našu županiju stiže i paljenje svijeća, polaganje vijenaca, cvijeća, zahvala onima koji su dali svoje živote za Hrvatsku. Stradanja koja su se tada dogodila danas, nakon 27 godina, još uvijek bole, bole još više jer nitko nije za njih odgovarao. Iako je prošlo puno vremena rane su još uvijek velike. Da bi mi gradili bolju Hrvatsku na temeljima života naših vitezova, stradalih, ubijenih i poginulih istina mora biti jasna, a istina je da je ovdje zločin učinjen i da za zločine netko mora odgovarati. Jedino na takvim čvrstim temeljima možemo graditi bolju Hrvatsku i zajednički život na ovim prostorima. Sutra će se ovdje skupiti velik broj ljudi i odati počast u tišinu, miru i sjećanju na teške i ponosne dane kada je branjena i stvarana hrvatska država”, istaknuo je župan Galić.

U izaslanstvu županije bio je i prvi zamjenik župana Damir Barna te članovi županijske skupštine, županijski pročelnici kao i načelnici općina i gradova. Molitvu je na groblju molio župnik župe svetih Filipa i Jakova, gvardijan Franjevačkog samostana fra Ivica Jagodić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno