24 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Predstavom “Neobično obični ljudi” udomitelji prikazali crtice iz njihovih života

Više od autora

- vl promo-

Ususret Nacionalnom danu udomiteljstva, u vinkovačkom je kazalištu pripremljena predstava „Neobično obični ljudi”, a koju je osmislila predsjednica i suosnivačica Udruge udomitelja Cibale Gordana Štrbo.

Ovim prikazom, kaže, željeli su prikazati kako oni žive. „Crtice su to iz našega života i voljeli bismo da se i drugi ljudi odluče na ovaj korak kao i mi, da vide kako to zaista i nije teško”, ističe Štrbo. U programu su sudjelovali udomitelji udruge, Glazbena škola Josipa Runjanina, NK Dilj, KUD Izvor, KUD I.G. Kovačića i KUD Bisernica-tamburica. „Ovo je prvi puta da imamo toliko puno izvođača i djece, živo je i vrlo dinamično”, riječi su kojima je opisala predstavu te dodala kako obiluje pjesmom, plesom i igrama, ali i nekim sjetnim trenutcima. Ipak, naglasak su stavili na veselje, što djeca i očekuju.„Htjela bih se i zahvaliti dvjema osobama zbog kojih smo izbrušeni i zbog kojih imamo toliko hrabrosti stati na kazališne daske, a to su Kesnija Petričić koja nas je učila svemu ovome i Anica Živković, koja je pročitala moje autorske pjesme”, kaže Štrbo. Pojasnila je kako su uložili puno truda kako bi izvedba bila što bolja, a htjeli su ono što osjećaju donijeti na scenu. U predvorju kazališta bili su izloženi radovi djece pa je svatko mogao ostaviti dobrovoljan prilog. Skupljali su za prijevoz djece na more, kako bi mogli uživati u ljetu i imati nezaboravne uspomene.

Podršku i me Grada Vinkovaca pružila im je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Andrea Vinković, a u ime Vukovarsko-srijemske županije pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Mario Adamović. „Došli smo dati potporu našim udomiteljima. Oni su vrlo važan čimbenik u našoj društvenoj zajednici jer pružaju potporu, podršku i toplinu obiteljskog doma onim najosjetljivijim skupinama djeci, ali i onim starijim i nemoćnim osobama. Ono čemu se mi možemo nadati jest da ćemo u budućnosti ipak imati manju potrebu za udomiteljima, a dok ne dođemo do tih nekih vremena smo sretni što možemo na ove ljude danas računati i vjerujem kako ćemo uživati u današnjoj predstavi”, riječi su pročelnice.

„Svim udomiteljima koji su ovdje zaželjet ću sretan Dan udomitelja i iskoristio bih priliku da vam zahvalim na svemu što kroz svoj poziv činite kako bi udomiteljskoj djeci pružili osjećaj pripadnosti i obiteljske zajednice”, kazao je Adamović dodavši kako je svjestan da se često susreću s problemima, izazovima i preprekama koje manje više zadaje sam sustav, ali, kako je istaknuo, upravo udomitelji pokazuju ljudsku veličinu savladavanjem tih istih prepreka.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno