23 C
Vinkovci
Petak, 24. svibnja 2024.

Pregršt djece u potrazi za uskršnjim jajima u vinkovačkom parku

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Iznimno lijepu i sunčanu subotu uoči najradosnijeg kršćanskog blagdana brojni najmlađi stanovnici grada na Bosutu, zajedno sa svojim roditeljima, iskoristili su na otvorenom, točnije u središnjem gradskom parku u potrazi za pisanicama. Točno oko 10 sati u park je pristigao Zeko kojeg su djeca jedva dočekala i s kojim su krenula u potragu za jajima. Zeko nije htio ništa otkriti samo je dao malu pomoć, odnosno lokaciju na kojoj mogu pronaći toliko tražena jaja. Većina jaja bila je skrivena ispred i oko novouređenog Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci. Već nakon 10-ak minuta potrage pristigla su i prva jaja u rukama najmlađih koji su se došli pohvaliti Zeki kako su pronašli ono po što su došli.

Projekt je ovo Turističke zajednice Grada Vinkovaca koja treći put organizira potragu za pisanicama.


„Već 8, 9 godina radimo različite aktivnosti baš za djecu povodom Uskrsa, a ovakvu aktivnost provodimo po treći put. Kao što vidimo jako je puno zainteresirane djece, park je pun što nas veseli i potiče da se i sljedeću godinu potrudimo ovu potragu za jajima još malo doraditi i učiniti ju zanimljivom što vjerujem i da hoćemo. Zahvaljujući našim sponzorima, koji su i ove godine s nama, osigurali smo ukupno 100 nagrada”, rekla je direktorica Turističke zajednice grada Vinkovaca Martina Matković.

Podržati ovu akciju na Veliku subotu u ime gradonačelnika Ivana Bosančića došao je i njegov zamjenik Josip Romić koji je naglasio kako Vinkovci „žive” te kako je vinkovački park pun djece i njihovog osmijeha, a to je ono što je najljepše uoči Uskrsa. „Obitelj, druženje i veselje. Predivan sunačani dan uoči Uskrsa nastavljamo s tradicionalnom potragom za uskršnjim jajima. Siguran sam kako će naši najmlađi ovakve i slične dane zauvijek pamtiti i nositi ih u srcima cijeli svoj život. Svim našim Vinkovčankama i Vinkovčanima želim sretan i blagoslovljen Uskrs”, poručio je Romić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno