17 C
Vinkovci
Srijeda, 29. svibnja 2024.

Preko 100 natjecatelja sutra će trčati novi Orient Express

Više od autora

- vl promo-

Nakon što su natjecatelji 1. travnja istrčali utrku Orion, sutra je na rasporedu Orient Express, odnosno druga po redu utrka u Vinkovačkoj trkačkoj trilogiji. Početak utrke zakazan je za 17 sati, a predviđeni završetak događaja je sat i pol kasnije.

Trilogija je započela dionicom od 5 kilometara, tako da su se trkači dobro zagrijali za novi, no ipak malo teži i kondicijski zahtjevniji izazov. Sutrašnja utrka ima distancu od 10 kilometara, a tu će itekako doći do izražaja priprema, trening i izdržljivost samih sudionika.

Start će biti u Ulici H. D. Genschera, trči se do Duge ulice, a zatim slijedi dolazak u pješačku zonu preko koje će se ući u Ulicu kralja Zvonimira. Nastavak utrke ide kroz Gajevu do Ulice Ivana Gorana Kovačića, a zatim se kroz Dugu kreće do Ulice Andrije Kačića Miošića iz koje se ulazi u Grobljansku. Utrka prolazi kraj Banje, slijede Ulice Dirov Brijeg i Josipa Kozarca koje će natjecatelji pretrčati s ciljem dolaska do pješačkog mosta. Odatle ruta nastavlja šetnicom, slijedi okret nakon kojega se vraćaju nazad do Žanićeve kojom dolaze do cilja na mostu u Genscherovoj.


FOTO: Vinkovci HALF marathon (Facebook)

Tijekom trajanja utrke bit će uspostavljena privremena regulacija prometa kojom je predviđena potpuna zabrana prometa za sva vozila tijekom prolaska natjecatelja navedenim ulicama. Također, veliki dio utrke održava se na šetnicama uz Bosut i Banju, stoga organizatori mole sugrađane da taj dan svoje kućne ljubimce vode u šetnju na druge šetnice u gradu.

Trenutno je prijavljeno više od 100 natjecatelja, startnina koja donosi razne pogodnosti iznosi 20 eura, a takvi su paketi osigurani za prvih 150 trkača koji izvrše uplatu, dok će ostali imati mogućnost trčanja sa svojim startnim brojem. Glavni organizatori utrke su Udruga Halfmarathon Team u suradnji s udrugom FCT.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno