28 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. srpnja 2024.

Preko 1000 učenika na Državnom prvenstvu školskog sporta u Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-

U Hotelu Slavonija svečano je otvoreno ovogodišnje Državno prvenstvo u školskom sportu za 5. i 6. razrede osnovnih škola. Tako će se djeca iz svih djelova Hrvatske nadmetati u raznim sportovima do subote.

„Preko 1000 učenika će u ova dva dana sudjelovati u cijeloj priči i borit će se za najbolje rezultate. U Vinkovcima smo već dugi niz godina, ovdje su odlični uvjeti, dobri su sportski tereni te nema razloga da nešto dobro mijenjamo”, riječi su Zlatka Kraljevića, predsjednika Hrvatskog školskog športskog saveza.

Natjecat će se ukupno u 7 sportova, a radi se o rukometu, futsalu, košarci, odbojci, mini nogometu, graničaru i atletici. Na raspolaganju su dvorane OŠ Bartola Kašića, OŠ A.G. Matoša, OŠ Josipa Kozarca/Ivana Gorana Kovačića, Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca, kao i stadion HNK Cibalia Vinkovci te dvorana Lenije. Organizacija je u rukama Hrvatskog školskog športskog saveza, glavni je pokrovitelj Ministarstvo turizma i sporta, a partneri u organizaciji su Hrvatski nogometni savez i Hrvatski odbojkaški savez.

„Ovo uistinu jako puno znači za naš grad, radi se o jednoj izrazito velikoj manifestaciji. Potiče se promocija sporta, bavljenja djece sportom, a to je uistinu lijepo. Neka se svi druže, želim svima ugodan boravak u Vinkovcima, kao i da borbe prođu u fer i korektnoj borbi te da pobijede oni najbolji. Svi oni koji ne postignu svoje ciljeve, želim da u što kraćem vremenu dođu do svojih postavljenih željenih ciljeva”, izjavio je Mario Jurić, zamjenik pročelnice Upravnog odjela društvenih djelatnosti Grada Vinkovaca.

Marija Bobinski, voditeljica odjela za komunikaciju i odnosa s javnošću Hrvatskog školskog športskog saveza, ističe kako će se sutra u dvorani 3. i 4. škole predstaviti jedan novi projekt. Radi se o Tip Top Generationu, a kroz njega se promovira da mladi postanu zdravi ambasadori pravog života, zdrave prehrane i bavljenja sportom. Cijeli će se dan objavljivati TikTokovi te će djeca imati priliku isprobati zdrave Nestle smoothie, radit će se kvizovi o nepušenju, a dijelit će se i nagrade. „Očekuje nas zabavan dan, a otvoren je za sve građane Vinkovaca da nas posjete.”

„Bile smo u Vinkovcima i prošle godine, a natječemo se u odbojci. Pošto smo već bile prošle godine, sada već znamo kako će to sve izgledati. Mislim da ćemo dobro proći te da ćemo možda natjecanje završiti na prvom mjestu. Ovim sam se sportom počela baviti prije šest godina, a najviše mi se sviđa što smo u ovom sportu sve zajedno i uvijek kroz sve prolazimo zajedno”, zaključila je Vita Chiavalon, učenica Osnovne škole Vodnjan.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno