28 C
Vinkovci
Utorak, 23. srpnja 2024.

Preko 1000 učenika na multisportskom Državnom prvenstvu u Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Vinkovci su još jednom domaćin Državnog prvenstva školskih sportskih društava Reupublike Hrvatske za učenike do 6. razreda koje će od 4. do 7. lipnja u našem gradu okupiti preko 1000 sportaša i sportašica iz svih krajeva Republike Hrvatske. Tim povodom na korzu je upriličeno  svečano otvaranje ovog velikog multisportskog prvenstva koje će nam dati najbolje školske ekipe u 6 sportova i to u rukometu, odbojci, nogometu, košarci, futsalu i graničaru, a u petak nastupaju i natjecatelji u kraljici sportova, atletici.

Na završnicu Državnog prvenstva plasirale su se četiri škole iz svakog sporta, a sustav natjecanja trajao je cijelu školsku godinu, od školskih natjecanja do županijskih i regionalnih pa do krune svega, završnice u Vinkovcima. Učenicima, njihovim nastavnicima i svim nazočnima obratio se predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza Zlatko Kraljić koji je čestitao svima na plasmanu na završno školsko natjecanje u ovoj školskog godini. „Osnovna zadaća Hrvatskog školskog sportskog saveza je da se djeca bave sportom u sklopu sustava obrazovanja, a isto tako cilj nam je razvijati sport kako bi djeca što duže bila u njemu. Već dugi niz godina organiziramo završnicu do 6. razreda u Vinkovcima i ovim putem se zahvaljujem Gradu Vinkovci što nam izlaze u susret i osiguravaju dobre uvjete za održavanje ovog natjecanja”, rekao je Zlatko Kraljić.

Glavni pokrovitelj Državnog prvenstva u Vinkovcima je Ministarstvo turizma i sporta čiji je predstavnik Krešimir Šamija, ujedno i izaslanik Vlade, otvorio natjecanje.

Vinkovci su se svojim domaćinstvom ovog velikog događaja još jednom pokazali kao grad koji potiče sport i mlade. „Ovo su najljepše slike koje mogu biti poslane iz našeg grada i stvarno je prekrasno vidjeti ovoliko mladih ljudi, djece i sportaša u Vinkovcima. Nadam se kako će kućama otići s lijepim uspomenama, da će uživati poželjeti se ponovno vratiti u naš grad”, poručila je Andrea Vinković, pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti Grada Vinkovaca.

Jedna od škola koja će se boriti za prvo mjesto u futsalu je i zagrebačka Osnovna škola Kajzerica čiji je nastavnik tjelesnog Damir Došen rekao kako je iznimno važno imati aktivnost u sklopu školskog sustava koja pomaže u socijalizaciji mladih ljudi. „Učenici kroz razna natjecanja mogu vidjeti kako nešto funkcionira u ostalim školama i gradovima, upoznaju ekipe i stječu nova iskustva. Nadamo se da će sve lijepo završiti, zasad smo zadovoljni”, rekao je nastavnik. A da zagrebačka škola misli ozbiljno na ovom natjecanju poručio nam je u i Niko Medić iz zagrebačke OŠ Kajzerica. „Očekujemo prvo mjesto, mislim da imamo dobru ekipu i da nam se poklopila dobra generacija. Nismo bezveze ovdje premda je jaka konkurencija”, poručio je Niko i rekao kako mu je boravak u Vinkovcima ugodan i da je ovo za njega jedno predivno iskustvo.

Na ovakvim natjecanjima aktivno se provode i edukativni projekti Hrvatskog školskog sportskog saveza; novinarski projekt „Igram, pišem, lajkam“ i fair play projekt „Fair play karton“, koji su bili izvrsna tema za dodatni doprinos sportskim aktivnostima koji promiču promociju školskog sporta i sportskog ponašanja u dvoranama i na terenima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno