18 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

Premijer Andrej Plenković posjetio svečarsku tvrtku Dilj

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Svečarsku vinkovačku tvrtku Dilj danas je u povodu 100. obljetnice poslovanja posjetio premijer Andrej Plenković sa suradnicima.

Nakon kratkog sastanka, u pratnji domaćina, na čelu s Ivanom Ergovićem predsjednikom Uprave Nexe grupe i Draženom Ivezićem, direktorom Dilja, premijer Plenković kratko je razgledao pogon te se upoznao i s radom Kolonije umjetničke keramike Zemlja.

„Impresivno je vidjeti da tradicija koja traje sto godina, zadnjih dvadeset godina u okviru Nexe grupe, nastavlja s visokom zaposlenošću, 250 ljudi ovdje u Vinkovcima. Kvalitetna proizvodnja, izvozno orijentirana kompanija koja i na taj način stvara dodanu vrijednost, a prosječna plaća u okviru grupe od 7 tisuća kuna neto isto je dobra vijest u ovim okolnostima. Siguran sam da će ovako agilnim upravljanjem i racionalnom prilagodbom na obnovljive izvore energije i ova tvornica Dilj u Vinkovcima i cijela Nexe grupa pridonositi hrvatskom izvozu i uopće hrvatskom gospodarstvu”, istaknuo je premijer Plenković.

„Ponosan sam na to što smo u Vinkovcima kroz 20 godina, koliko je Dilj u sastavu Nexe grupe, napravili stvarno jednu svjetsku tvornicu koja izvozi više od 60 % svojih proizvoda. Premijera i njegove suradnike danas smo informirali i o našim planovima u cijelom sastavu Nexe grupe, koja se bavi proizvodnjom građevinskog materijala, a naši prihodi iz izvoza su preko 60 % ukupno. Glavna tema danas je bila energetska učinkovitost i investicije koje su podržane od EU fondova”, istaknuo je Ivan Ergović.

Premijer Plenković sa suradnicima danas se kratko susreo i s članovima Županijske organizacije HDZ-a VSŽ i Gradskog odbora HDZ-a grada Vinkovaca uz osvježenje u vinkovačkoj pješačkoj zoni.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno