6 C
Vinkovci
Srijeda, 30. studenoga 2022.

Premijer Plenković: moguće produljenje mjera i dodatna ograničenja

Više od autora

- vl promo-


Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Premijer Andrej Plenković poručio je jučer kako je jasno da će se trenutne mjere za suzbijanje zaraze koronavirusom morati produljiti i nakon 21. prosinca ako se ne uspiju smanjiti sadašnji visoki brojevi zaraženih, a moguća su i dodatna ograničenja o čemu raspravljaju Vlada i Stožer. Još je jednom apelirao na osobnu odgovornost svih, na izbjegavanje fizičkog kontakta, nošenje maske, držanje fizičke distance, prozračivanje zatvorenih prostorija te, smanjivanje druženja. Osvrnuo se potom i na trenutnu epidemiološku situaciju s epidemijom koronavirusa i poručio da je ona, nažalost, i dalje nepovoljna.

Izvijestio je da je u Hrvatskoj u zadnjih sedam dana koronavirusom zaraženo 25.119 osoba, što je rast od 5,6% u odnosu na prethodni tjedan, a ista je situacija i s brojem preminulih osoba, kojih je također 5,6% više u odnosu na prethodni tjedan.

Istaknuvši da s takvom situacijom ne možemo biti zadovoljni, poručio je da je potrebno uložiti dodatne napore, uz pridržavanje svih propisanih mjera, kako bi se ostvarili pozitivni pomaci. Dodao je kako će se sadašnje mjere koje su na snazi do 21. prosinca morati produžiti, ako se ne smanje trenutne brojke, te da su moguća i dodatna ograničenja ukoliko se u narednih tjedan dana ne pokažu promjene trenda. Još jednom je stoga apelirao na sve građane da budu svjesni zahtjevnih okolnosti jer su mjere koje donosi jedan dio priče, a drugi dio je osobna odgovornost, izbjegavanje fizičkog kontakta, nošenje maske, držanje fizičke distance, prozračivanje zatvorenih prostorija te, najvažnije, smanjivanje druženja. “Jasno je, nažalost, da ovaj Božić neće biti kao dosadašnji stoga apeliram na sve da izbjegavaju veća obiteljska okupljanja budući da se širenje zaraze upravo u okviru obitelji najlakše događa”, poručio je.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno