Kontaktirajte nas

Aktualno

Premijer Plenković: moguće produljenje mjera i dodatna ograničenja

Objavljeno

-

Premijer Andrej Plenković poručio je jučer kako je jasno da će se trenutne mjere za suzbijanje zaraze koronavirusom morati produljiti i nakon 21. prosinca ako se ne uspiju smanjiti sadašnji visoki brojevi zaraženih, a moguća su i dodatna ograničenja o čemu raspravljaju Vlada i Stožer. Još je jednom apelirao na osobnu odgovornost svih, na izbjegavanje fizičkog kontakta, nošenje maske, držanje fizičke distance, prozračivanje zatvorenih prostorija te, smanjivanje druženja. Osvrnuo se potom i na trenutnu epidemiološku situaciju s epidemijom koronavirusa i poručio da je ona, nažalost, i dalje nepovoljna.

Izvijestio je da je u Hrvatskoj u zadnjih sedam dana koronavirusom zaraženo 25.119 osoba, što je rast od 5,6% u odnosu na prethodni tjedan, a ista je situacija i s brojem preminulih osoba, kojih je također 5,6% više u odnosu na prethodni tjedan.

Istaknuvši da s takvom situacijom ne možemo biti zadovoljni, poručio je da je potrebno uložiti dodatne napore, uz pridržavanje svih propisanih mjera, kako bi se ostvarili pozitivni pomaci. Dodao je kako će se sadašnje mjere koje su na snazi do 21. prosinca morati produžiti, ako se ne smanje trenutne brojke, te da su moguća i dodatna ograničenja ukoliko se u narednih tjedan dana ne pokažu promjene trenda. Još jednom je stoga apelirao na sve građane da budu svjesni zahtjevnih okolnosti jer su mjere koje donosi jedan dio priče, a drugi dio je osobna odgovornost, izbjegavanje fizičkog kontakta, nošenje maske, držanje fizičke distance, prozračivanje zatvorenih prostorija te, najvažnije, smanjivanje druženja. “Jasno je, nažalost, da ovaj Božić neće biti kao dosadašnji stoga apeliram na sve da izbjegavaju veća obiteljska okupljanja budući da se širenje zaraze upravo u okviru obitelji najlakše događa”, poručio je.

Aktualno

DZS: Za sada uspješno popisano više od 652.000 građana

Objavljeno

-

Napisao/la

    115 pregleda

U prvoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (samopopisivanje), danas do 15 sati uspješno je popisano više od 652.000 građana, objavio je Državni zavod za statistiku.

Pregled broja samopopisanih građana pokazuje kako se najviše građana samopopisalo u Gradu Zagrebu, 208.148, a najmanje, njih 4.010, u Ličko-senjskoj županiji.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji do sada se samopopisalo 13.429 građana.

U prvoj fazi provedbe Popisa, do 26. rujna 2021., građani mogu samostalno popisati sebe i sve članove svoga kućanstva na portalu e-Građani. Pravilo samopopisivanja jest jedna vjerodajnica − jedno kućanstvo. Takav način samopopisivanja omogućuje sigurnu i naprednu digitalnu komunikaciju s građanima, u vrijeme kada im to najviše odgovara.

Nastavi čitati

Aktualno

Na poziv građana policija preuzela veću količinu oružja i eksplozivnih sredstava

Objavljeno

-

Napisao/la

    132 pregleda

Akcijom Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ građanima je omogućeno da bez sankcija prijave i predaju policiji oružje i eksplozivna sredstva, podsjećaju  iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, koja u protekla dva tjedna bilježi preuzimanje veće količine oružja i eksplozivnih sredstava.

Kako se navodi, od 6. do 19. rujna policijski službenici protueksplozijske zaštite Policijske uprave vukovarsko-srijemske su u 4 slučaja dragovoljne predaje i 7 slučajeva pronalaska oružja i eksplozivnih sredstava preuzeli te predmete od građana, koji su željeli ostati anonimni.

Policija je preuzela vojni eksploziv (100 g), osvjetljavajuću minobacačku minu, dvije minobacačke granate, pet ručnih bombi,  dvije automatske puške, jedna puška „kubura“, 10 komada spremnika za automatsku pušku, 990 raznovrsnih komada streljiva. Preuzeta minsko eksplozivna sredstva pohranjena su u skladište do uništenja.

“Nazovite policiju na broj 192, predajte ilegalno oružje i učinite svoje okruženje sigurnim”, poručuju još jednom iz policije.

Nastavi čitati

Aktualno

Od ponoći nove cijene goriva

Objavljeno

-

Napisao/la

    430 pregleda

Kako najavljuje web portal Cijenegoriva.info, od ponoći bi na benzinskim crpkama u Hrvatskoj vozače očekuju nove cijene goriva. Prema najavi benzin bi mogao biti nešto jeftiniji, dok bi dizel i autoplin trebali značajnije poskupjeti.

Spremnik od 50 litara benzina tako bi trebao biti jeftiniji za 2 kune, isti takav spremnik dizela trebao bi biti skuplji za 9 kuna, a spremnik LPG-a bi trebao također poskupjeti za 9 kuna.  To znači da bi od ponoći litra najprodavanijeg Eurosupera 95 trebala biti jeftinija za 4 lipe, a litra Eurodizela bi trebala biti skuplja za 18 lipa.

Kako cijene nisu iste na svim prodajnim mjestima, nije loše pogledati kako se one kreću. U Vinkovcima gorivo možete točiti na prodajnim mjestima Ine, Tifona, Croduxa i Petrola.

Nastavi čitati

Najčitanije