19 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. lipnja 2022.

Preminuo Ljubinko Skakić „Jole” – doajen vinkovačkog stolnog tenisa

Više od autora

- vl promo-

Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

U 85. godini napustio nas je Ljubinko Skakić (1936.-2021.) zvani „Jole”, jedan od najzaslužnijih za najveće dosege vinkovačkog stolnoteniskog kluba Lokomotiva i njezinih stolnotenisača i stolnotenisačica.

Skakić se od najmlađih dana aktivno bavio sportom igrajući nogomet u vinkovačkim klubovima „Dinamu” i „Lokomotivi”, a uspješno je igrao i veliki tenis. Stolni tenis igrao je u Vinkovcima prvo rekreativno, a nešto aktivnije i organiziranije za vrijeme studija kada je nastupao za klubove republičke i druge savezne lige. Nakon završenog aktivnog bavljenja sportom 1964. godine opredijelio se za stručni i dužnosnički rad u stolnom tenisu, a utemeljitelj je organiziranog rada u stolnom tenisu u Vinkovcima.

Njegov ukupan rad broji duge 44 godine u vinkovačkom sportu za što je od Grada 2011. godine dobio Priznanje za životno djelo. Kao stručni radnik djelovao je i u Osijeku i cijeloj slavonsko-baranjskoj regiji. U Vinkovcima je u STK-u Lokomotiva radio i djelovao od 1964. do 1987. godine na dužnosti organizatora rada kluba i stručnog trenera. Postigao je zapažene rezultate s igračicama i igračima iz Vinkovaca, a pod njegovom trenerskom palicom Branka Batinić je osvojila brojna vrhunska postignuća.

STK Lokomotiva je pod njegovim vodstvom bila u samom vrhu pionirskog, juniorskog hrvatskog i jugoslavenskog stolnog tenisa. Muška momčad bila je višestruki juniorski prvak Hrvatske, a dugo su u samom vrhu bile i pionirke i juniorke. Vinkovačka Lokomotiva je, u vrijeme Skakićevog djelovanja, pripadala među najmasovnije i najjače stolnoteniske centre. Potrebno je napomenuti kako je svoj sportski rad Ljubinko Skakić obavljao na volonterskoj osnovi, a između ostalog putovao je iz Osijeka u Vinkovce na treninge i natjecanja punih 17 godina.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno