Udruga Agape za žene naše županije organizira predavanja na temu “Prevencija i rano otkrivanje raka dojke”. Jedno takvo predavanje večeras je u hotelu Slavonija održala doktorica Mirjana Stažić, kirurginja Opće županijske bolnice Vinkovci, a koja se bavi upravo ovom problematikom.

“Ovo predavanje trebalo bi upozoriti na probleme s dojkom i bolesti dojke, ali i staviti naglasak na dojku kao organ koji daje život. Cilj je ipak prije svega upozoriti, osvijestiti i potaknuti samosvijest o jednoj vrlo zloćudnoj bolesti koja, na žalost, ne jenjava. Moramo pozvati žene da redovno dolaze na kontrole, jer mi bolest ne možemo spriječiti, ali bolest možemo otkriti na vrijeme i u toj je situaciji ona izlječiva, a to je velika razlika”, objašnjava doktorica Stažić.

Posebno naglašava i da bi svaka žena, nakon napunjenih 25 godina života, trebala krenuti na kontrole barem jednom godišnje, posebno ako u obitelji ima slučajeva ove bolesti. Naravno, što je osoba starija kontrole bi trebale biti i češće. Agape je novonastala udruga na području Vukovarsko-srijemske županije, ujedno i prva koja svoj rad posvećuje pripremi budućih majki na trudnoću, porod i majčinstvo. Udruga svoj program temelji na zanimljivim stručno osmišljenim radionicama kroz čiji će tijek žene i buduće majke imati priliku dobiti odgovore na sva pitanja o trudnoći, porodu, dojenju kao i samom majčinstvu, a sve sa ciljem vraćanja ženama povjerenje u vlastito tijelo i njegove sposobnosti.