-0 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

Pričuvni sastav Hrvatske vojske na obuci u Gašincima

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Pripadnike pričuvnog sastava Hrvatske vojske koji se nalaze na uvježbavanju na vojnom poligonu “Gašinci” danas je posjetio ministar obrane Mario Banožić, priopćio je MORH.

Ministar Banožić izrazio je zadovoljstvo velikim odazivom pričuvnika s područja Slavonije odakle se na redovno, plansko godišnje uvježbavanje razvrstane pričuve odazvalo više od 90 posto pozvanih pričuvnika.

“Zahvaljujem vam na motiviranosti za dolazak na uvježbavanje. Vaš odaziv pokazuje duboko osjećanje za Domovinski rat, hrvatske branitelje, ali i za današnju Hrvatsku vojsku i sigurnost naše domovine. Zadovoljstvo mi je što sam vas posjetio u Gašincima gdje nadopunjujete znanja koja ste stekli u Hrvatskoj vojsci. Znamo da kvalitetna priprema podiže sposobnosti, a vježba i suradnja među kolegama izgrađuje zajedništvo i osnažuje naše redove”, poručio je ministar istaknuvši da je pričuvni sastav značajan dio Hrvatske vojske koja je jamac sigurnosti i stabilnosti Republike Hrvatske.

Ministar je poručio kako je zadaća svakoga od nas, na našim radnim mjestima i dužnostima, prilagođavati se izmijenjenim geostrateškim okolnostima, a svojim svakodnevnim radom, ali i obnovom vojnih znanja i sposobnosti pridonositi vjerodostojnosti naše države.

“Vjerujem kako ćete razmijeniti svoja iskustva i znanja s kolegama i kako će vrijeme provedeno ovdje pridonijeti zajedničkim ciljevima i interesima! Aktivnosti koje imate u Gašincima vaši su napori darovani domovini”, rekao je Banožić.

Na obuci koja se provodi u cilju podizanja sposobnosti, nalaze se pripadnici razvrstane pričuve iz sastava 1. Pješačke satnije 1. Pješačke bojne 2. Pješačke pukovnije. Obuka uključuje osposobljavanje za provedbu definiranih zadaća i procedura, a tijekom posjeta ministra obrane, pripadnici pričuvnog sastava uvježbavali su gađanje protuoklopnim bacačem RPG-22 na vježbalištu za protuoklopnu borbu.

 

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno