19 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 23. svibnja 2022.

Prijave za subvencionirane stambene kredite kreću od 21. ožujka 2022.

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr
Od 21. ožujka 2022. godine opet kreću APN-ovi subvencionirani krediti, objavilo je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Subvencija se dodjeljuje na minimalno pet godina, a građanima će se plaćati najmanje 30 posto mjesečnog obroka ili anuiteta kredita.
Oglas o početku subvencioniranja stambenih kredita objavljen je 9. ožujka 2022.
Zahtjevi od strane kreditnih institucija u APN-u, zaprimat će se u uredovno radno vrijeme predviđeno za rad sa strankama od 9 do 14 sati uz najviše do 200 zahtjeva dnevno po kreditnoj instituciji.
Oglas će trajati sve do utroška osiguranih sredstava, odnosno do objave oglasa o prestanku, a za ovu godinu za tu mjeru se planira utrošiti 50 milijuna kuna.
Kako je već poznato iz ranijih natječaja, na poziv će se moći prijaviti svi građani mlađi od 45 godina koji u svom vlasništvu nemaju stan ili kuću. Subvencioniranje kredita odobrava se za kupnju stana ili kuće, odnosno gradnju kuće do najviše 1500 eura po metru kvadratnom odnosno do najvišeg iznosa kredita od 100.000 eura u kunskoj protuvrijednosti. Rok otplate kredita ne smije biti kraći od 15 godina. Visina subvencije ovisi o indeksu razvijenosti mjesta na kojem se nekretnina kupuje, odnosno gradi, te se kreće od 30 do 51 posto iznosa rate kredita.

Sve informacije o načinu prijave te potrebnim dokumentima mogu se pročitati na internetskim stranicama Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine i Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno