Danas obilježavamo Međunarodni dan osoba s invaliditetom, a obilježavanju se priključila i Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

Pozivamo građane da se priključe policiji u obilježavanju Međunarodnog dana osoba s invaliditetom te da obavijeste policiju ili prometno redarstvo o parkiranom vozilu bez znaka pristupačnosti na obilježenom mjestu za parkiranje vozila osobama s invaliditetom. Policijski službenici redovno nadziru parkiranje vozila na parkirališnim mjestima koja su obilježena i namijenjena osobama kojima je izdan znak pristupačnosti temeljem Pravilnika o znaku pristupačnosti, no tijekom današnjeg dana učestalo će provjeravati parkirana vozila na mjestima predviđenima za parkiranje vozila osoba s invaliditetom”, poručuju iz PU vukovarsko-srijemske.

Dodaju i da je od siječanja do listopada ove godine zabilježeno 114 prekršaja parkiranja na mjestu za osobe s invaliditetom. Za isto razdoblje 2018. godine zabilježena su 123 prekršaja. Tijekom kalendarske 2018. godine, zabilježen je 151 prekršaj nepropisnog parkiranja na mjestu za osobe s invaliditetom, što je manji broj u odnosu na 2017. godinu u kojoj je zabilježeno 222 prekršaja. Obavijest o uočenom prekršaju građani mogu proslijediti telefonskim pozivom na broj 192 ili aplikacijom “MUP – sigurnost i povjerenje”.