3 C
Vinkovci
Subota, 20. travnja 2024.

Prije 42 godine svečano otvorene prostorije KUD-a „Lisinski”

Više od autora

- vl promo-

Davne 1980. godine, u sklopu proslave Dana SKOJ-a i 30. godišnjice rada Kulturno-umjetničkog društva Lisinski, a u čast tadašnje 60. godišnjice II kongresa, 35. godišnjice pobjede nad fašizmom te 30. godišnjice samoupravljanja, 9. listopada, u tadašnjoj Ulici Bratstva i jedinstva, otvorene su novouređene prostorije KUD-a Lisinski.

U novim prostorijama okupilo se mnoštvo građana, predstavnika društveno-političkih organizacija, a među njima bio je i Marko Bezer, tadašnji izvršni sekretar u Centralnom komitetu SKH, piše 41. broj Vinkovačkih novosti koji datira iz 17. listopada od prije 42 godine.

Kako se navodi u članku, Rajko Teofilović, tadašnji predsjednik KUD-a Lisinski, na početku svoga govora pozdravio je nazočne te istaknuo rezultate na polju razvoja kulturno-umjetničkog rada kroz proteklih 30 godina, a također osvrnuo se na lijepi jubilej kojeg je ovo društvo proslavilo.

Istaknuo je kako je KUD Lisinski za svoj rad dobio razna priznanja i nagrade, a među njima je i Nagrada Grada Vinkovaca u povodu proslave 20. godišnjice oslobođenja Vinkovaca i 15. godišnjice svog osnutka i djelovanja.


Nakon Rajka Teofilovića, prof. Zlatko Virc, tajnik Samoupravne interesne zajednice za kulturu Općine Vinkovci, presjekao je vrpcu na ulaznim vratima Doma KUD-a Lisinski.

Na simbolični način otvorio je i predao na upotrebu nove prostorije svim članovima društva, a onda je omogućeno svim prisutnima razgledavanje unutrašnjosti doma, kao i upoznavanje s njihovom namjenom. Povodom ovog velikog događaja za ovo kulturno-umjetničko društvo, članovi pionirske i omladinske folklorne sekcije, vokalni solisti i narodni orkestar KUD-a Lisinski izveli su kulturno-umjetnički program kojim su prikazali dio svog rada kojim su postigli zapažene uspjehe kako na priredbama u bivšoj zemlji, tako i na brojnim gostovanjima u većem broju zemalja Europe.

Predsjednik društva Rajko Teofilović posebno se zahvalio pokrovitelju jubilarne proslave društva, Osnovnoj banci „Jugobanci” Vinkovci koja je znatnim sredstvima sudjelovala u uređivanju prostora Doma kulturno-umjetničkog društva Lisinski iz Vinkovaca, zapis je iz arhive Vinkovačkog lista.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno