28 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Prije 47 godina prvi snijeg pao u veljači i iznenadio

Više od autora

- vl promo-

Klima se mijenja, a zime nisu što su nekad bile. Mlađe generacije moći će samo slušati priče o prekasnom bijelom pokrivaču i nekadašnjim zimama.Ove godine, snijeg najavljuju za vikend, a u 5. broju Vinkovačkog lista iz 1976. godine pišu kako je prvi snijeg pao tek u veljači. „Proteklih dana snijeg nas je iznenadio. Pao je u većim količinama nego proteklih godina na veliku radost djece, pa i odraslih, ali je zato pričinio znatne teškoće u prometu i donio dosta posla ekipama za raščišćavanje”, istaknuli su.
Iako je snijeg iznenadio odgovorne za održavanje prometnica, ekipe su brzo osposobile promet za najuži centar grada, ali su sporedne ulice ostale neočišćene. Ističu kako su radnici poduzeća za ceste Vinkovci i Osijek, koji se brinu o prometnicama, izašli na ulice s raspoloživom mehanizacijom.
Razgrnuli su snijeg s kolnika, ali je sa strane ostala veća gomila snijega, koji se polako izvozio iz grada. Reagiranje građana je bilo različito. Tako je Robert Kompar rekao da građani mogu biti zadovoljni stanjem naših ulica.
Slično misli i Luka Vukić, koji je posebno istaknuo čišćenje pločnika, gdje bi građani i zaposleni u trgovinama trebali ukloniti snijeg s pločnika, jer se odmah stvara ledena kora, što je opasno za pješake. Suprotno mišljenje imao je Milorad Vukša koji nije bio zadovoljan stanjem prometnica i pločnika u centru grada.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno