Krajem srpnja završeni su upisi u vinkovačke srednje škole i konačni rezultati ljetnog upisnog roka su zaključeni. Mjesta su uglavnom popunjena, a naredne će školske godine biti upisano preko 950 učenika. Svi oni koji to nisu uspjeli na ljetnom, moći će se upisati na jesenskom roku. Najviše učenika upisano je u Tehničku školu, njih 244. Slijedi ju Ekonomska i trgovačka škola sa 167 upisanih učenika te Gimnazija sa 154 učenika. U Srednju strukovnu školu upisan je 151 učenik, Poljoprivredno šumarsku školu 96, a isti broj učenika upisao je i Zdravstvenu i veterinarsku školu Dr. Andrije Štampara. Najmanje mjesta imala je Drvodjelska tehnička škola koju je upisalo 47 učenika.

Slična situacija s upisima bila je i davne 1972. godine, kada je u vinkovačke srednje škole upisano stotinjak učenika više, međutim u nešto drugačijim zanimanjima. Kako je pisao Vinkovački list u 33. broju, u srednju školu u predupisu željelo se upisati 1.269 učenika. 855 je primljeno,a 384 učenika je odbijeno, uglavnom zbog popunjenog kapaciteta škole ili slabijeg uspjeha. Tako je ostalo 384 neuključenih učenika, a u školama je bilo mjesta za još 331 učenika.

Kako smo pisali, par dana prije početka nastave Gimnazija je dobila odobrenje za otvaranje sedmog odjeljenja, tako da se uz 225 već upisanih učenika može upisati još 25 učenika. Veliki pritisak bio je na Ekonomsko-upravni školski centar, gdje je odbijeno 150 učenika i 130 učenika koji su htjeli izučavati za KV radnike trgovce. Tako je u opću sredinu s ekonomskim usmjerenjem upisano 72 učenika, a u trgovinsku školu također 72 učenika. U Poljoprivrednom školskom centru upisano je 75 učenika u opću srednju s poljoprivrednim usmjerenjem, a pred upise je bilo mjesta za još 70 učenika. U opću srednju za zvanje poljoprivredni mehaničar upisano je 33 učenika, a bilo je još 36 slobodnih mjesta. U prehrambenu struku upisalo se 7 učenika, s još 29 slobodnih mjesta. Školski centar za stručne kadrove u privredi upisao je 291 učenika. Na početku školske godine mjesta je još bilo u tekstilnoj struci, krojačkoj te nešto obućara i vrtlara. Kapacitet Škole za medicinske sestre je 36 učenica, a upravo toliko je bilo upisano. Te godine upisano je 1.085 učenika, a na početku školske godine bilo je slobodno još 180 učeničkih mjesta.