23 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 8. kolovoza 2022.

Prije koncerta u Kinu Šiška Benjamin Clementine objavio novu pjesmu Jupiter

Više od autora

- vl promo-


Mercury Prize dobitnik – Benjamin Clementine uoči nastupa u Kino Šiška objavio je potpuno novu pjesmu, naziva ‘Jupiter’.

‘Kad kažem Jupiter to je za mene kao da kažem Europa, Engleska, Edmonton. O Americi sam razmišljao na način – tamo su Trump i Clinton, tamo je bio napad u Orlandu, napad u New Orleansu, dok sam o svom mjestu stanovanja razmišljao kao o nečem sigurnom. No takvo mjesto više ne postoji, ništa više nije sigurno, niti će biti.’ – kaže Benjamin Clementine o novoj pjesmi.

Engleski umjetnik, pjesnik, glazbenik te vokal u rangu Leonarda Cohena i Nine Simone, strastven kao Edith Piaf te miljenik Paula McCartneya, Zanea Lowea i Davida Byrnea, spreman je za objavu iščekivanog novog studijskog izdanja koje će nositi naziv ‘I Tell A Fly’, a u Hrvatskoj ga očekujemo 15. rujna. Novo izdanje hrvatskoj je publici dostupno u Google Play prednardužbi.

Benjamin je s iščekivanog albuma prethodno objavio pjesme ‘Phantom of Aleppoville’ i ‘God Save The Jungle’. Sam je napisao i producirao pjesme ‘God Save The Jungle’ te ‘Jupiter’, dok ‘Phantom of Aleppoville’ produkcijski potpisuje Steve Sedgwick. Potonja pjesma dobila je i svoj prateći videospot.

Novo izdanje ‘I Tell A Fly’ naslijedit će debi album ‘At Least For Now’ (2015.), a publika će imati prilike uživo čuti pjesme čak 10 dana prije objave – 5. rujna u Kino Šiška, u Ljubljani, na njegovom jedinom koncertu u regiji.

PHANTOM OF ALEPPOVILLE [VIDEO]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno