U Maloj vijećnici grada Vinkovaca danas je održan prijem članova Dječjeg foruma, učenika viših razreda OŠ Bartola Kašić u sklopu Dječjeg tjedna koji je počeo u ponedjeljak, a koje organizira Društvo Naša Djeca Vinkovci.

Prilika je ovo da djeca izraze svoje mišljenje i probleme oko stvari koje ih muče. Također, da daju neke prijedloge kako bi se njihov boravak u školi, ali i izvanškolske aktivnosti mogle poboljšati.

Helena Crnjak, predsjednica Društva Naša Djeca Vinkovci je komentirala da želi da se djeca bolje uključe u aktivnosti grada, a Andrea Vinković pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti je naglasila kako su uvijek tu da čuju želje i potrebe onih najmlađih te istaknula: “Inače imamo Dječje vijeće grada Vinkovaca čiji je mandat u isteku tako da ćemo uskoro konstituirati novo. Uvijek je dobro čuti prijedloge djece, a grad Vinkovci već ima status “Prijatelja djece” tako da mislim da smo u tom pogledu jako uspješni i da je kvaliteta života djece u ovom gradu iznimno dobra”.

Grad uvijek nastoji provesti projekte kojima se podiže kvaliteta života djece. Financirati ih ili sufinancirati, ali isto tako pomoći i njihovim roditeljima te poboljšati demografsku sliku grada.

“Često održavamo sastanke Vijeća učenika gdje govorimo o raznim školskim pravilima kao što su što bismo trebali češće činiti u školu, a što uopće ne bismo. U Vijeću učenika nas ima puno, po dvoje iz svakog razreda. Jako se veselimo današnjem susretu i uzbuđeni smo”, rekla nam je Tina Rosandić, članica Dječjeg foruma OŠ Bartol Kašić, a Đurđica Resli, pedagoginja OŠ Bartola Kašića je naglasila da je Forum osnovala kao izvannastavnu aktivnost još davne 1995. godine s ciljem promicanja prava djece kroz zanimljiv i zabavan način.

Danas su djeca prenijela svoje poruke odraslima i time još jednom pokazali da je i njihov glas važan.