13 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Prijem za juniorske ekipne državne prvake iz ŠRD “Karas” Rokovci-Andrijaševci

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Juniorska ekipa ŠRD ”Karas” Andrijaševci: Nikola Majher, Leon Župarić i David Bičanić i njihov voditelj Dražen Osrečki, danas su bili gosti načelnika općine Andrijaševci Ante Rajkovića. Povod je bio osvajanje prvog mjesta ekipno na 65. Kupu Hrvatskog športskog ribolovnog saveza.

Ekipno prvo mjesto u juniorskoj kategoriji na državnom natjecanju osvojeno je s dva prva mjesta u dva dana natjecanja. Veliki je to uspjeh kojemu je prethodila titula županijskih prvaka kada su ekipno prvo mjesto osigurali osvojivši pojedinačno sva tri prva mjesta. Sve su to razlozi da ih se pohvali i nagradi, a uz priznanja danas su dobili i vrijedan ribolovni pribor.

Jako sam ponosan što smo pomeli konkurenciju i natjecanje završili na prvom mjestu. Ribolov volim odmalena, a kada sam došao u društvo svi su me odmah prihvatili i pomogli mi u napretku. Volim biti na rijeci, opušten sam i ne stresiram se”, kazao nam je Nikola Majher (15).

Sretan sam jako što smo bili prvi. Počeo sam pecati s tatom i zaljubio sam se u to, a u društvu sam krenuo s natjecanjima. Za dobar rezultat u sportskom ribolovu najvažnija je koncentracija”, istaknuo je David Bičanić (13), inače kadet, ali već spreman za nastupe s juniorima.

Zbog uspjeha na državnoj razini jako sam ponosan. Kao maloga dida me stalno vodio na Savu i na Bošnjačke virove na pecanje i to mi je prešlo u naviku. Ovdje se osjećam prihvaćeno, ekipa je super i cijelo društvo”, kazao je Leon Župarić (15), Županjac, koji je u „Karas” došao početkom godine iz bošnjačkih „Virova” jer tamo nema juniorske ekipe.

Voditelj ekipe Dražen Osrečki, tajnik ŠRD „Karas” istaknuo je kako velik broj starijih članova radi s djecom.

Dečke je i na natjecanju pratilo jako puno nas u logistici pa imamo i anegdotu sa Županjcima koji su nas zezali kako ne bi imao tko braniti selo da nas napadnu jer smo svi tamo. U svakom slučaju, uz potporu nas starijih, rezultat je tu. U danom trenutku skupila se odlična ekipa, a sada je na nama da ne prekidaju kontinuitet i da ih vodimo do novih uspjeha”, kazao je Osrečki.

Uz zahvalu Općini što prepoznaje rezultat istaknuo je kako je u današnje vrijeme računala i mobitela najvažnije djecu izvući van.

Mene je otac kažnjavao zabranom izlaska van, a danas djecu morate tjerati van. Mi ih nastojimo privući, a u tome imamo dobru suradnju sa školom preko koje ih nastojimo animirati da dođu kada imamo natjecanja kod nas, a kada jednom dođu, dosta njih i ostane. Trenutačno u društvu je registriran 31 kadet i 9 kadetkinja. Imamo ekipe kadeta i kadetkinja i ekipu juniora. Juniorke nemamo jer malo je teže zadržati djevojčice u toj dobi”, istaknuo je Osrečki.

U ŠRD „Karas” odrasli članovi doista daju maksimum u radu s djecom, a to pokazuju i rezultati, istaknuo je načelnik Ante Rajković.

Ono što me posebno veseli to je da su danas dvojica od njih trojice posebno istaknula kako su izuzetno dobro prihvaćeni u društvu. To je nešto što govori o vrijednosti društva i volio bih da to i dalje bude tako kod njih, ali i u drugim udrugama. Jer ovom širinom: sportski ribolov, nogometni klub, atletski klub, paintball klub, teniski klub, imamo lepezu sportskih aktivnosti u kojoj se svatko može pronaći, a nadamo se da ćemo tu lepezu i proširiti”, kazao je Rajković.

   

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno