3 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

Verbalna prijetnja bombom u blizini škole

Više od autora

- vl promo-

Tragom anonimnog maila koji je stigao danas na adresu naše redakcije, a u kojemu je iskazana zabrinutost za sigurnost djece, s obzirom na, kako navode u mailu, jučerašnju prijetnju bombom u Osnovnoj školi Bartola Kašića, za koju nisu sigurni, ali nas mole da provjerimo, stoji u mailu.

Sukladno tome, provjerili smo ovu informaciju te poslali upit ravnateljici Osnovne škole Bartola Kašića, a njezin odgovor prenosimo u cijelosti:

„Želim Vas izvijestiti kako je jučer u školskom dvorištu punoljetna ženska osoba izjavila, prema tvrdnjama nekoliko učenika, kako će baciti bombu na školu. Škola je preventivno odmah reagirala i izvijestila policiju koja provodi istraživanje. Škola je postupila prema Pravilniku i Protokolu te su naši učenici sigurni i mogu doći u školu. Pozivam ih sve da budu prisutni na nastavi. Nadležne institucije provode daljnje istraživanje”, potvrdila je ravnateljica  Vlasta Pavlović Elez.Reagirala je i Policija. „Jučer, 19. listopada u 15 sati zaprimili smo telefonsku dojavu da je jedna ženska osoba u Vinkovcima u blizine Osnovne škole Bartola Kašića prijetila. Intenzivno provjeramo sve navodne dojave s ciljem utvrđivanja svih okolnosti, a za sad je sve pod kontrolom”, istaknuo je glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Dragoslav Živković.

Kako bi roditelji bili sigurni, idućih dana pred školom će bdijeti policijski službenik pa nema razloga za strah ili paniku.

Neslužbeno doznajemo da verbalna prijetnja, iako adresirana na školu, nema izravne poveznice s ingerencijom škole. Osoba je privedena i nad njom se vrši krim istraživanje, za HRT je potvrdila policija.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno