13 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

Prilikom liječničke intervencije 19-godišnjakinja napala liječnicu

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Policijska uprava vukovarsko-srijemska priopćila je da je jučer, 23. studenog, policiji prijavljeno kako je u Vinkovcima, u ulici Nikole Šubića Zrinskog, 17. studenog oko 20,30 sati, pri liječničkoj intervenciji 19-godišnjakinja iz Vinkovaca rukom zadala udarac po licu 26-godišnjoj liječnici Zavoda za hitnu medicinu.

Policija je provela kriminalističko istraživanje te protiv 19-godišnjakinje podnijela kaznenu prijavu ODO Vinkovci, budući je postojala sumnja da je počinila kazneno djelo Prisile prema zdravstvenom radniku, iz članka 315. Kaznenog Zakona RH-e.

Osim toga, u izvješću stoji i kako su oko 17 sati 23. studenog, na nezaštićenom mjestu uz obalu rijeke Vuke u području Nuštra, članovi lovačkog društva pronašli 16 komada mina PMA-3 te ukupno 24 razna upaljača za mine.

Posebno opremljen policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je izuzeo pronađene eksplozivne tvari koje je pohranio u skladište do uništenja.

Također 22. studenog, osoba koja je željela ostati anonimno dragovoljno je predala jednu ručnu bombu M-75, koja je pohranjena u skladište do uništenja.

Iz Policije podsjećaju da ubojita sredstva ne odlažete i ne ostavljate na otvorenom prostoru u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. Još je uvijek u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.


Dragovoljna predaja se odnosi na sve vrste oružja, no naročito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje.

Važno je da građani ne donose minsko-eksplozivne naprave u policijsku postaju i da ih ne premještaju, radi svoje sigurnosti i sigurnosti drugih već da o pronalasku obavijeste policiju. Takvim je pristupom zagarantirana anonimnost osobe koja predaje oružje, a što je ipak važnije, sve su potencijalne opasnosti svedene na najmanju moguću mjeru.

Kazne za neovlašteno držanje oružja, pronađe li ga policija, iznimno su velike te u prekršajnom postupku one iznose do 40 tisuća kuna i do  60 dana zatvora, dok je u kaznenom postupku moguće izreći i kaznu zatvora do 3 godine, a u težim

Stanje u prometu

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je šest prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci, Negoslavci, Vrbanja, Vođinci, Komletinci, Posavski Pogdajci).

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno