U novom prostoru smještenom u zgradi Tehničkog učilišta Vinkovci održana je redovna izborno-izvještajna skupština Kajak kanu kluba Vinkovci. Dobio ga je od Zajednice tehničke kulture Grada i Županije i nakon više od 20 godina Klub radi u vlastitom prostoru.

Od prošle Skupštine do danas prošlo je nekoliko godina i od tada su se rješavali uglavnom oni administrativni problemi, skladišni prostor i oprema za normalno funkcioniranje kluba.

„Došli smo do prvih kajaka, kanua i vesala i to smo dobili darivanjem klubova koje smo mi prije darivali kad smo bili u malo boljoj situaciji. Kad smo trebali krenuti s radom, naš splav se potopio i nismo mogli primati djecu, ali smo napravili sve pripreme. Zato ćemo na današnjoj Skupštini zauzeti stav da nam je prioritet rada ovo ljeto škola kajaka i kanua na našem Bosutu“, rekao je Stjepan Sertić, predsjednik Kajak kanu kluba i udruge Vinkovački lađari.

Iz te škole, kako je napomenuo Sertić, klub će doći i do prvih natjecatelja, pa će već za Vinkovačke jeseni i Međunarodnu kajakašku regatu nakon par godina imati i vinkovačke kajakaše i kajakašice. Osim škole, ispred kluba su brojne aktivnosti i natjecanja po cijeloj Hrvatskoj.

Na Skupštini je danas izabrano novo rukovodstvo i radi se o ljudima koji ovoga puta imaju dodirnih točaka s klubom. Funkciju predsjednika u sljedećem periodu obnašat će stari/novi predsjednik Stjepan Sertić, a ostali članovi izvršnog odbora su Elizabeta Talanga, Laura Pavičić, bivši predsjednik Goran Sertić i bivša kajakašica Jadranka Pažin.