Tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana, Agencija za zaštitu osobnih podataka je od građana zaprimila veći broj upita vezanih za prikupljanje i daljnje obrade njihovih osobnih podataka, točnije prikupljanje osobnih podataka i fotografija osobnih iskaznica, u svrhu provođenja lažne nagradne igre putem lažne Facebook stranice Arena Centra Zagreb.

Postoji sumnja u moguće počinjenje kaznenih djela iz članka 146. Kaznenog zakona ‘Nedozvoljene uporabe osobnih podataka’, kao i drugih kaznenih djela, za čije su istraživanje i procesuiranje nadležni Policija i Državno odvjetništvo. Stoga iz Agencije upućuju građane u slučaju takvih događaja isto prvenstveno prijave nadležnoj Policijskoj postaji, budući da ovo nije prvi put kako se lažna nagradna igra širi društvenim mrežama, a u njoj organizatori traže dostavu fotografija osobne iskaznice. 

Iz Agencije savjetuju građanima da u svakodnevnom životu s povećanim oprezom postupaju sa svojim osobnim podacima te da svoje osobne podatke ne prosljeđuju građanima, da prije bilo kakvog uključivanja u neku nagradnu igru provjere vjerodostojnost i organizatora, kao i izvor objave.