14 C
Vinkovci
Četvrtak, 29. veljače 2024.

Priprava za radost Božića: U ponedjeljak počinju zornice

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Pred nama je vrijeme adventa i vjernici se pripremaju za slavljenje misa zornica. Na tim misama u ranim jutarnjim satima puno vjernika okuplja se u svim vinkovačkim crkvama.

Priprava je to za radost Božića kroz koju, budući da se odriču dijela sna, odmora, vjernici čine određenu žrtvu kako bi već ujutro slavili Gospodina i zahvalili mu na novom danu i na skorom slavlju Isusova rođenja, koji dolazi kao novi dan i obasjava svijet.

Nekada su zornice slavljene od sv. Martina, što je jedna tradicija, a druga tradicija je ovako kako je danas, četiri tjedna prije Božića, a vrijeme je to koje uz svu radost koju donosi skoro Isusovo rođenje, treba imati i pomalo korizmeni karakter, karakter ozbiljnosti i spremanja na nešto veliko i važno.

U tom smislu važne su i zornice, a mi donosimo u koliko sati počinju u vinkovačkim crkvama.


U crkvi sv. Euzebija i Poliona zornice su u 6:00 sati i u 7:00 sati od ponedjeljka do petka, a subotom u 7:00 sati.

U crkvama Bezgrešnog Srca Marijina i sv. Ćirila i Metoda zornice počinju u 6:00 sati.

U župi bl. Alojzija Stepinca zornice također počinju u 6:00 sati i to od ponedjeljka do srijede u crkvi sv. Josipa u Maloj Bosni, a od četvrtka do subote u crkvi bl. Alojzija Stepinca u Mirkovcima.

U crkvi sv. Vinka Pallotija zornice počinju u 6:15 sati, u crkvi sv. Antuna Padovanskog u 6:30 sati, a u crkvi Presvetoga Srca Isusova i u crkvi sv. Nikole, biskupa u 7:00 sati.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno