23 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

Pripreme klubova iz Međužupanijske lige u punom su jeku

Više od autora

- vl promo-


Klubovi koji se natječu u Međužupanijskoj ligi u punom su jeku priprema, a početak nove sezone polako kuca na vrata. Lopta će se službeno diljem Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije zakotrljati 20. kolovoza. 

Vinkovački Dilj pripreme je otvorio jakom utakmicom, ali i porazom od BSK-a iz Bijelog Brda. Zatim je slijedio Memorijalni turnir Tomislav Mihin i Tomislav Bartulović kojemu su Crjepari bili domaćin, a snage su u dvije utakmice odmjerili s Bedemom i Borincima. Vinkovčani su upisali dvije pobjede. Bedem su prošli na penale (6:5) nakon što je u regularnom dijelu bilo 1:1, a s Jarminčanima su se lako obračunali protiv kojih su upisali pobjedu rezultatom 4:0.

Borinci su prošle sezone sezonu završili na 3. mjestu, u jesenskom dijelu su bili lider, a uz to su osigurali pretkolo Hrvatskog kupa. Pripreme su otvorili utakmicom protiv juniora Cibalije s kojima su remizirali rezultatom 1:1. Na ranije spomenutom Memorijalnom turniru, osim poraza protiv Dilja, upisana je pobjeda protiv Tomislava iz Cerne rezultatom 3:0. Zeleni su odigrali i turnir u Gornjoj Vrbi gdje su u prvoj utakmici svladali domaćina, NK Omladinac, s 5:1. U finalu je bolji bio NK Savčić Stari Slatnik koji je pobjedio Jarminčane rezultatom 4:2.

Novi klub u međužupanijskoj karavani je Slavonija iz Soljana koja je pripreme otvorila utakmicom protiv Zrinskog iz Bošnjaka i pritom upisala poraz s minimalnih 1:0. Zatim je na red došao zahtjevan test protiv županjskog Graničara koji je od Slavonije bio bolji s 2:1. Između utakmice s Graničarom i Slavoncem iz Gradišta trebalo je odraditi i prvo kolo kupa NS Županja u kojemu je Slavonija nakon lutrije jedanaesteraca bila bolja od štitarske Sloge. Odigrane su još dvije utakmice u kojima je upisan jedan remi (protiv Slavonca iz Gradišta) i poraz protiv Sloge iz Štitara u golijadi koja je završila rezultatom 4:3.

HAŠK-Sokol također je krenuo u pripreme utakmicom protiv juniora Cibalije koje su svladali rezultatom 4:3. U svojoj organizaciji imali su turnir u čast članovima uprave i igračima koji su poginuli u Domovinskom ratu, a snage su u dvije utakmice odmjerili s Mladosti iz Cerića koja bila bolja rezultatom 3:1 te s NK Croatia Novi Jankovci protiv kojega su upisali uvjerljivu pobjedu rezultatom 4:0.

Otok nije na najbolji način otvorio pripreme. Upisan je poraz od Mladosti iz Vođinaca rezultatom 3:2. Nakon toga su Otočani odradili turniru u Starim Jankovcima kod domaćeg HAŠK-a gdje su upisali jedan poraz i jednu pobjedu. Otok je još ogled sa Zrinskim iz Bošnjaka s kojim je remizirao.

Komletinčani su test utakmicu odradili protiv Frankopana i ostali su poraženi rezultatom 3:0. Zrinski iz Bošnjaka je odradio šest pripremnih utakmica u kojima je upisao četiri pobjede i dva remija. Radnički iz Županje je odradio gradski derbi protiv Graničara u prvom kolu kupa NS Županja u kojemu je upisao poraz.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno