“Do sada je u Policijsku postaju Vukovar privedeno 18 sudionika tučnjave te intenzivno tragamo za još njih nekoliko.”, stoji u današnjem priopćenju PU vukovarsko-srijemske. Među privedenima je 14 sudionika iz Vukovara, te po jedan sudionik iz Gaboša, Borova, Markušice i Zagreba. Sudionici tučnjave su životne dobi od 18 do 46 godina.

Kako je policija već izvijestila sukob je za posljedicu imao ozljeđivanja sudionika, raspolažu činjenicom da su tjelesno ozlijeđeni dva 20-godišnjaka, 26-godišnjak, 29-godišnjak, 31-godišnjak i 46-godišnjak, svi iz Vukovara, te 30-godišnjak iz Gaboša te nemaju službene informacije o prirodi i težini ozljeda.

Očevid na mjestu događaja je rasvijetlio određene pojedinosti o sukobu pri čemu je policija pronašla i razna priručna sredstva (drvene i metalne palice) koja su sudionici tučnjave koristili pri fizičkom obračunu. Pri intervenciji nije bilo ozlijeđenih policijskih službenika niti sprječavanja u obavljanju njihove službene dužnosti.

Policijsko kriminalističko istraživanje ima smjer propitivanja kaznene odgovornosti svih privedenih za počinjenje kaznenog djela sudjelovanje u tučnjavi iz čl. 122. Kaznenog zakona Republike Hrvatske. Policijski službenici su na nasilni događaj učinkovito i pravovremeno reagirali te su i dalje pripravni jamčiti sigurnost svih građana.