24 C
Vinkovci
Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Prljavo kazalište bez Bogovića i Bodaleca? Može i tako – Heroj ulice!

Više od autora

- vl promo-

m_prljavo-kazaliste_heroj-ulice_IS

Novi petak a sukladno tome, vrijeme je za novi glazbeni vremeplov Hit (Suzy) Recordsa. Vraćamo se u 1981. godinu, kada je PRLJAVO KAZALIŠTE objavilo svoj treći studijski album Heroj ulice, koji je obilježio istoimeni hit, te evidentni izostanak dotadašnjeg karizmatičnog vokala Davorina Bogovića.

Prisjetimo se zajedno kako je Jasenko Houra odradio ulogu pjevača na 8 pjesama, među kojima su uz već spomenutog ‘Heroja ulice’ i ‘Amerika’, ‘Sve gradske bitange’, ‘Lupam glavom u radio’ ili ‘Široke ulice’. Materijal za ovaj album je nastao tijekom 1980. godine, osim nekoliko pjesama koje su nastale pod utjecajem Brucea Springsteena i Phila Collinsa za vrijeme snimanja. Ploča je snimljena u rujnu u Ferger studiju u Fjugesti u Švedskoj uz asistenciju prodicenta Tinija Varge, Miroslava Budanka (prateće udaraljke), Sjunne Ferger (konge u pjesmi Amerika) i Janne Gustafson (sax). Dizajn albuma potpisuje Mirko Ilić koji je zajedno s Igorom Kordejom zalužan i za ilustraciju naslovnice albuma.

m_prljavo-kazaliste_heroj-ulice_ST1Band je u to doba činio kvartet u slijedećem sastavu: Jasenko Houra bio je, osim za gitare, zadužen i za vokal, bas gitaru je svirao Ninoslav Hrastek, Marijan Brkić je također bio gitarist, dok je za bubnjevima sjedio neizostavni Tihomir Fileš.


Suzy/Hit Records donose vam reizdanje albuma Prljavog kazališta ‘Heroj ulice’ sa kompletno digitalno remasteriranim snimkama pjesama iz 2003. godine.

Popis pjesama: Široke ulice, Djevojke bi, Lupam glavom u radio, Noćas sam izašao na kišu, Amerika, Sve gradske bitange, Djevojka snova i Heroj ulice.

AUDIO: Heroj ulice

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno