Danas su predstavnici Grada Vinkovaca održali koordinacijski sastanak s predstavnicima gradskih tvrtki koje zapošljavaju veliki broj radnika, a ujedno su i veliki izvoznici. Gradonačelnik Ivan Bosančić nakon sastanka je poručio da su na taj način željeli doći do određenih zaključaka, a na temelju iskustava i trenutnih problema gospodarstvenika.

“Odlučili smo uputiti inicijativu prema županijskom i nacionalnom stožeru da se riješi problem logistike. Naime, naši proizvođači ne mogu doći do vozača kamiona, do prijevoza, a imaju dovoljno robe i kupaca i mogli bi izvoziti. Mi u ovom trenutku imamo u Spačvi, Gradexportu, Dilju, Vinki i PIK-u velike količine proizvedene robe i moramo pronaći način kako istu izvesti. Razgovaramo i nadamo se da ćemo uskoro pronaći najoptimalniji način kako ovo odraditi”, istaknuo je gradonačelnik.

Dodao je i da su na ovom sastanku još jednom upozorili direktore tvrtki da svojim djelatnicima moraju osigurati valjane uvijete, da ljudi nemaju direktan kontakt, da su udaljeni najmanje dva metra jedni od drugih, kao i sve drugo što zahtijevaju propisane mjere.