Prije nekih godinu i pol dana u javnost je plasirana priča kako Grad Vukovar ima partnera koji želi kupiti objekt bivšeg hotela Dunav i na tom mjestu sagraditi novi hotel s više od 30 katova, a spominjana je i gradnja hotela Hilton. U svibnju prošle godine gradonačelnik Ivan Penava i izvršni direktor tvrtke Immo Invest Partner Vukovar d.d. Džek Đordić potpisali su ugovor o kupoprodaji toga objekta, kada je navedeno kako su investitori dužni u roku od 18 mjeseci ishoditi sve dozvole i tada će nekretnina prijeći u njihovo vlasništvo. Potom bi imali zakonski rok od 7 godina do puštanja objekta u pogon, ali Đorđić je ustvrdio kako će do početka rada hotela doći znatno prije isteka toga roka. Najavio je kako planiraju sagraditi hotel s četiri zvjezdice s oko 120 soba, odnosno 240 ležajeva, uz atraktivne restorane, urede i multimedijske prostore.

“Ukupna investicija iznosi oko 200 milijuna kuna i cilj nam je otvoriti hotel u 2023. godini”, rekao je Đordić prilikom potpisivanja ugovora. Od tada je prošlo devet mjeseci, no u postupku pribavljanja dozvola investitori i Grad Vukovar su naišli na zapreku koju još uvijek nisu preskočili, a upitno je hoće li u tome i uspjeti, piše Glas Slavonije.

“Cijelo područje šireg centra Vukovara, od Luke Vukovar do Vodotornja, proglašeno je zaštićenom kulturnom cjelinom. Na tom se potezu nalazi gotovo 800 objekata, od kojih je samo 26 proglašeno zaštićenim kulturnim dobrom, no Konzervatorski odjel Ministarstva kulture ne dopušta gradnju hotela, premda taj objekt nije zaštićen, držeći kako bi nova građevina narušila vizuru grada”, objašnjava gradonačelnik Ivan Penava, nazivajući takav stav apsurdnim i navodeći kako subjektivni dojam konzervatora koči veliku investiciju.Investitor nije odustao, no ima jasne zahtjeve. Želi graditi novu zgradu. Ovo predugo traje i praktično strepimo hoće li investicija kakvu Vukovar nije imao doći u pitanje. Fokusirani smo na razvoj gospodarstva, puno je truda i energije utrošeno kako bi takvu investiciju dobili i zadržali i teško nam je prihvatljivo i shvatljivo razvlačenje cijelog postupka”, poručio je i naglasio kako su na strani investitora i ne žele snositi odgovornost za neuspjeh projekta.