19 C
Vinkovci
Subota, 2. srpnja 2022.

Produktivna 2021. godina Crvenog križa Vinkovci uz 2245 prikupljenih doza krvi

Više od autora

- vl promo-


Brojne akcije darivanja krvi obilježile su 2021. Provedene su u svakom kutku Lijepe naše i nema ništa ljepše nego čuti da su urodile plodom. Ogroman ponos i veliko srce nitko danas neće moći ni htjeti sakriti.

Predsjednik GDCK Vinkovci Dražen Švagelj iznio jepregled aktivnosti Crvenog križa Vinkovci od početka 2021. koja je protekla u znaku djelovanja u dvije krizne situacije: ublažavanju posljedica razornog potrese na Banovini i provedbi zadaća Hrvatskog Crvenog križa tijekom pandemije koronavirusa.

U skladištu vinkovačkog Crvenog križa prikupljeno je 65 tona pomoći, 24 člana interventnog tima provela su ukupno 187 dana na terenu pomažući stradalima na Banovini, u Petrinji je ravnatelj GDCK Vinkovci Branko Tomić održao edukaciju dodatnih članova tima za program asanacije bunara, a u rujnu je o ulozi Hrvatskog Crvenog križa kao temeljne operativne snage sustava civilne zaštite održao predavanje na konferenciji „Civilna zaštita i sigurnost gradova“.

Crveni križ je tijekom 2021. organizirao 51 akciju dragovoljnog darivanja krvi i prikupio 2.245 doza krvi. Krv je darovalo po prvi put 298 darovatelja, što iznosi 13,62% više od prosjeka za RH koji iznosi 7%. U povodu Dana dragovoljnih darovatelja krvi podijeljena su i priznanja jubilarcima na županijskoj i gradskoj razini.

Provedena su i dva sportska susreta darovatelja krvi Vukovarsko-srijemske županije u Odmaralištu GDCK Županja u Rogoznici, u kojima je sudjelovalo po 14 naših predstavnika. Na županijskoj razini utemeljen je „Klub 100“ u kojemu je 5 naših predstavnika darovalo krv 100 i više puta.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno