-0 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

Prof. Domagoju Šesti zlatna plaketa za promociju i razvoj kvizova u Hrvatskoj

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Ovog vikenda, 8. Ekipno državno prvenstvo u kvizu, na Zagrebačkom velesajmu okupilo je 71 peteročlanu ekipu, a među njima stalnu vinkovačku postavu “Crna pogibija” koja, unazad dvije godine, predstavlja naš grad na ovom i drugim kvizaškim događajima.

Ekipa u sastavu Filip Drezgić, Tomislav Nedić, Domagoj Šesto, Danijel Šušnjara i Dario Winkler je, nakon 84 pitanja glavnog dijela natjecanja zauzimala visoko 4. mjesto sa 73 boda, plasiravši se tako u finale u kojemu je ostvarila dodatnih 21 bod (od 42) ukupno osvojivši 94 boda što je bilo dovoljno za ukupno 4. mjesto, do sada najbolji rezultat neke vinkovačke ekipe na ovom najvećem i najmasovnijem kvizaškom natjecanju u RH u organizaciji Hrvatskog kviz saveza.

FOTO: Privatni album

Inače, Hrvatski kviz savez svake godine ima običaj dodijeliti zlatnu plaketu kao priznanje za promociju i razvoj kvizova u Hrvatskoj, a ove godine ju je godine zbog navedenoga dodijelio članu naše ekipe profesoru Domagoju Šesti.

FOTO: Privatni album
FOTO: Privatni album

Iza naših momaka ostalo je jako puno uglednih imena i ekipa pa tako i ekipa lovkinje Morane Zibar, koja je zauzela 33. mjesto, a i sve ostale ekipe s područja Slavonije pa možemo zaključiti da su najuspješnija slavonska ekipa na ovom natjecanju, kaže Šesto.

Natjecanje se, kao i svake godine, sastojalo od dva dijela: osnovnog s 84 pitanja podijeljenih u 7 kategorija po 12 pitanja – društvo, pop kultura, povijest, visoka kultura, znanost i fizički svijet, lifestyle i sport i igre te finala za prvih 10 timova, a koje je obuhvatilo 42 pitanja općeg znanja koja su rješavali ubrzanim tempom pri čemu su se za konačni plasman zbrajali rezultati iz osnovnog dijela i finala.

FOTO: HKS

Ekipni državni prvaci u kvizu 2022. godine su, kao i prošle godine, ekipa „Perlice“sa 107 bodova, u čijem je sastavu, između ostalih, bio i lovac Mladen Vukorepa. Drugo mjesto sa samo jednim bodom manje osvojila je zadarska ekipa KviZDe, u čijem sastavu je i dobro znani znalac s popularnog kviza “Tko želi biti milijunaš” Ivan Jurić, a trećeplasirana ekipa bila je TBA s 98 bodova.

“U našem gradu je, srećom, ponovo zaživjela kultura pub kvizova pa tako imamo dva pub kviza sa standardnim terminima koji se održavaju u Walkowu i Valensu, a javlja se želja još nekih vlasnika kafića održavati ovakav oblik zabave što daje nadu da će se za neko naredno kvizaško natjecanje moći okupiti još ljudi željnih odmjeriti se s najjačim ekipama države uz nas već standardne veterane,” zaključuje pasionirani kvizaš prof. Šesto uz poziv svima da im se pridruže.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno