11 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Proglašene pobjednice natječaja za dramski tekst

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U Gradskoj knjižnici i čitaonici u Vinkovcima održan je 3. susret književnika za djecu i mlade na Lutkarskom proljeću. Dodjeljena su priznanja autorima, pobjednicima natječaja TENA i TENICA – za najbolji dramski tekst pisan za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu i recitalno čitanje nagrađenih djela te je održan razgovor s književnicima koji su sudjelovali na susretu. Nagrada TENA dodjeljivala se autorima koji imaju 18 ili više godina, a TENICA dječjim autorima.
Prema odluci Ocjenjivačkog suda, u sastavu Silvije Šesto, Snježane Babić Višnjić, Julijane Adamović, Nenada Pavlović i Himze Nuhanović, nagrada TENA dodjeljena je Andrijani Grgičević iz Splita, a nagrada TENICA Ani Buće iz Slakovaca.
Snježana Babić Višnjić, književnica, potpredsjednica Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade i članica žirija koji je dodjeljivao nagrade, istaknula je da se ideja za ovaj natječaj rodila prije tri godine, kada su se pisci na Lutkarskom proljeću željeli uključiti u proces kazališta koja ovdje djeluju. ”Kako je Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade već pokrenulo tri natječaja do sada, ideja je bila da pokrenemo i natječaj za dramski tekst. Ovaj 4. natječaj je za lutkarsku predstavu, a kasnije bi se mogao uklopiti u program, prikazati kao koncert ili, po preporuci ravnatelja, kao lutkarska predstava. Odaziv je bio plodan, došlo je 40 gotovih tekstova koji se mogu prilagoditi i postati predstava, a tematski su šaroliki i žanrovski raznoliki. U svim radovima je bilo puno potencijala, ali smo se brzo odlučili za dvije pobjednice”, izjavila je Snježana.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno