10 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

Proizvodnja jaja iz slobodnoga uzgoja

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U organizaciji Vukovarsko-srijemske županije i županijskog Agro-klastera u Palači Srijem u Vukovaru danas je održano predavanje „Proizvodnja jaja iz slobodnoga uzgoja“. Cilj je bio upoznavanje mogućih kooperanata s proizvodnjom jaja iz slobodnog uzgoja, a nakon predavanja razgovaralo se o kooperantskim odnosima tvrtke Agro-klaster sa zainteresiranim proizvođačima.

Na temu “Proizvodnja jaja iz slobodnoga uzgoja” govorio je prof. dr.sc. Zlatko Janječić s Agronomskog fakulteta iz Zagreba. Mogućnosti Hrvatske u odnosu na sadašnje stanje u proizvodnji jaja iz slobodnoga uzgoja daleko su veće, kazao je prof. Janječić posebno istaknuvši Slavoniju u kojoj postoje velike okućnice na kojima bi se mogao organizirati slobodan uzgoj nesilica i proizvodnja jaja.


Direktor Agro- klastera Zdenko Podolar rekao je kako je namjera određenim poticajima omogućiti ovakvu proizvodnju zainteresiranim kooperantima te naglasio kako već postoje određeni dogovori oko plasmana u hotele i restorane na Jadranu.

Predsjednik skupštine braniteljske zadruge “Graz” iz Bogdanovaca Tihomir Tadijanović, ovom je prilikom istaknuo kako će ovoj zadruzi, koja već proizvodi iz slobodnoga uzgoja, kooperacija s Agro-klasterom pomoći u boljem plasmanu jaja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno