17 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. svibnja 2024.

Projekt EUvizija i drugi školski podcast u mirkovačkoj školi

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

U srijedu 15. svibnja 2024. godine u OŠ Nikole Tesle, Mirkovci organiziran je javni događaj u zajednici. Navedeni je događaj realiziran u sklopu projekta “EUvizija” čiji je nositelj PRONI Centar za socijalno podučavanje, a trajao je od 11:00 do 14:00 sati. Voditelji projekta u školi su pedagoginja Vesna Batković i ravnatelj Alen Turjak.

“Javni je događaj uključivao velik broj aktivnosti i predstavlja realizaciju svega onoga što su naši učenici realizirali i načinili za vrijeme radionica i tijekom boravka u školi. Posjetitelji su mogli vidjeti fotografije učenika nastale metodom Photovoice, izložbu učenika drugih škola sudionica, pogledati videozapise nastale metodom video vinjeta te čuti radove napisane metodom storytelling. Velika nam je čast što nam je gošća drugog školskog podcasta bila bivša učenica, spisateljica i članica Savjet Mladih Grada Vinkovaca, Anamarija Tenđera. Predstavila nam se informacijama i detaljima svojeg djetinjstva, školovanja i stvaralaštva te je, u skladu s europskim vrijednostima, poslala učenicima vrlo motivirajuće i ohrabrujuće poruke”, rekli su iz OŠ Nikole Tesle.


Podcast je vodio ravnatelj škole Alen Turjak.

Posljednju je aktivnost u školskoj knjižnici vodila pedagoginja Vesna Batković s učenicima programa produženog boravka, učiteljicom Vjeranom Jakovljević i knjižničarkom Zrinkom Barjaktarić. Time je zaokružen sav trud i rad učenika i djelatnika koji su pretočili u javni događaj.

“Iskreno se nadamo da će mnoge naučene tehnike i poruke s realizacije projekta naći svoje mjesto i u izvođenju nastave, ali i svakodnevnom životu mirkovačkog kraja. Hvala svim kolegicama i kolegama koji su pomogli da ovaj projekt bude, nadamo se, uspješno realiziran, predstavnicima medija koji su nas podržali, predstavnicima PRONI Centra i dragoj Anamariji na dolasku. Podcast pogledajte na priloženoj poveznici, a uskoro ćemo izraditi i albume s fotografijama na mrežnim stranicama škole. Šaljemo vam svima veliki pozdrav do idućeg susreta”, poručuje ravnatelj Alen Turjak.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno