Kontaktirajte nas

Vijesti

Program ”Zaželi” u općini Nuštar

Objavljeno

-

U okviru Operativnog programa razvoj ljudskih potencijala: Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava “Program zapošljavanja žena – Zaželi”, Općini Nuštar dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 3 milijuna kuna. Jedna od aktivnosti projekta je zapošljavanje teško zapošljivih žena s područja općine, a njih 20 skrbiti će o 80 starijih osoba. Također, krajnjim korisnicima će se na mjesečnoj razini kupovati i dostavljati potrepštine potrebne za osobnu higijenu i održavanje higijene stambenog prostora u iznosu do najviše 200,00 kuna mjesečno po korisniku. Isto tako, iz Programa će biti osigurana sredstva za kupovinu bicikala za svaku djelatnicu kao vid pomoći kod obavljanja poslova.

O projektu, pravilima posla i obvezama, te korisnicima, djelatnice su na uvodnom sastanku uoči uskrsnih blagdana, na kojem su potpisani i ugovori, upoznale voditeljica projekta Magdalena Sente i asistentica Roberta Mesić. Pozdravili su ih i načelnik Općine Nuštar Hrvoje Drinovac i njegov zamjenik Drago Mrkonjić, koji su im poželjeli puno uspjeha u radu te još jednom naglasili svrhu ovoga programa koji ima dvostruki cilj: zapošljavanje teško zapošljivih žena i smanjenje socijalne isključenosti i osamljenost osoba starije životne dobi.

Aktualno

Pred nama je 55. revija djevojaka, snaša i momaka u narodnim nošnjama, prijave u tijeku

Objavljeno

-

Napisao/la

    79 pregleda

U Starim Mikanovcima, 19. veljače, bit će održana 55. po redu revija djevojaka  snaša i momaka u narodnim nošnjama, priredba Mladost i ljepota Slavonije. Nakon što je prošle godine održana u online izdanju, ovoga puta čeka nas na starom mjestu.

Još od 1968. godine kulturno-umjetničko društvo Šokadija iz Starih Mikanovaca organizira Reviju djevojaka, snaša i momaka u narodnim nošnjama/priredbu Mladost i ljepota Slavonije. Od tada do danas nije bilo godine da nije održana, čak ni ratna ’92. nije zaustavila priredbu, a nije ni pandemija jer je prošlogodišnja priredba bila prebačena na online platformu.

55. po redu čeka nas na već starom mjestu, na daskama pozornice mikanovačkog Doma kulture, ali uz poštivanje epidemioloških mjera. Priredba je natjecateljskog karaktera, a prijave sudionika su u tijeku do ponedjeljka 14. veljače.

“Pozivamo zainteresirane djevojke, snaše i momke iz Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Sisačko-moslavačke da se prijave naprave pozivom na broj 098/554891 ili na email: kud.sokadija@gmail.com“, pozvali su iz KUD-a.

Nastavi čitati

Aktualno

Napiši članak i postani učenik novinar

Objavljeno

-

Napisao/la

    82 pregleda

Igram, pišem, lajkam“ projekt je sportskog novinarstva Hrvatskog školskog sportskog saveza namijenjen srednjoškolcima koji žele postati učenici novinari i naučiti više o športskom novinarstvu. Nakon tri godine stanke vraća se ponovno u sportskoj sezoni 2021./2022. godine i započinje prijavama svih zainteresiranih učenika srednjih škola.

Projekt „Igram, pišem, lajkam“ sportskog novinarstva nastavlja s radom u 2022. godini. Obnovljen je i proširen te će u modificiranom obliku obrazovati i uključitih novih 20-ak učenika novinara u aktivnosti školskog sporta.

Hrvatski školski sportski savez ove godine na sudjelovanje u projektu poziva sve zainteresirane učenice i učenike srednjih škola, a prijaviti se mogu sportskim novinarskim uratkom. Mora biti napisan ove školske godine i može biti: izvještaj sa školskog, županijskog ili poluzavršnog sportskog natjecanja, izvještaj s individualnog školskog sportskog događanja, članak ili reportaža o odabranom ili istaknutom sportu u školi, članak ili reportaža o sportskom timu u školi, članak ili intervju s istaknutim školskim sportašem ili profesorom, istraživački članak o tjelesnoj i zdravstvenoj kulturi, članak ili reportaža na posebnu temu (sport, rekreacija, važnost tjelesne aktivnosti, zdrav život) ili sportska fotoreportaža.

Prijave su otvorene te traju do 20. veljače 2022. godine, nakon čega HŠSS po jednog predstavnika iz svake županije poziva na trodnevni novinarski kamp u Poreč na kojem će naučiti glavne značajke sportskog novinarstva, pisati izvještaje sa školskih natjecanja, provoditi intervjue, stvarati sadržaj za društvene mreže te osnove fotografiranja i jednostavnih videa. S njima će raditi sportski novinari, sveučilišni profesori, ali i stručnjaci u području društvenih mreža i sportske fotografije te ih pripremiti za uspješno sudjelovanje na ostalim državnim prvenstvima.

Naime, svi će finalisti projekta nakon ove edukacije svoja novostečena znanja moći pokazati u praksi na nekom od nadolazećih državnih prvenstva te pisanjem, fotografiranjem i intervjuiranjem stvarati sadržaj koji će se ocijenjivati i na temelju kojeg će se odabrati pobjednici projekta.

Uključite se u projekt i postanite dio hrvatske sportske zajednice! Prijave traju do 20. veljače, a to možete učiniti ovdje.

Više o projektu čitajte na ovom linku.

Nastavi čitati

Kultura

Vinkovačka gimnazija sudjeluje u projektu “Čitanje u fokusu”

Objavljeno

-

Napisao/la

    102 pregleda

Od prosinca prošle godine Gimnazija Matije Antuna Reljkovića sudjeluje u projektu „Čitanje u fokusu” u organizaciji Naklade Ljevak i Agencije za odgoj i obrazovanje. Projektu se pridružilo 20 škola diljem Hrvatske, a iz svake od njih sudjeluje isto toliko učenika.

Vinkovačku gimnaziju predstavljaju učenici drugih i trećih razreda koji pokazuju izniman interes za čitanje, što i je cilj ovog projekta, potaknuti mlade na čitateljsku aktivnost.

Aktivnosti će trajati tri mjeseca, a učenici će čitati tri djela: “Utopljeni” Neila Jordana, “Odrasli ljudi” Marije Aubert i “Digitalna demencija” Manfreda Spitzera. No, zadaća knjigoljubaca neće stati na tome. Oni će putem digitalnih platformi sudjelovati u razgovoru s navedenim autorima, moći će im postavljati pitanja o djelima, a za sam kraj će pisati kritičke osvrte o pročitanome.

„U školi smo organizirali čitanje i odabir najboljih kritičkih osvrta nakon čitanja prvoga djela romana N. Jordana „Utopljeni”. Učenici su čitali naglas osvrte pod zaporkom i na kraju odabrali tri najbolja teksta”, rekla je profesorica hrvatskog jezika Blaženka Šimunović dodavši kako su u prvom krugu odabrani tekstovi Lovre Brčića, Nike Biljan i Josipe Granić koje će, s tekstovima ostalih srednjih škola, biti vrednovani od strane povjerenstva u Zagrebu.

Nastavi čitati

Zadnje objave

Aktualnoprije 7 sati

Pred nama je 55. revija djevojaka, snaša i momaka u narodnim nošnjama, prijave u tijeku

U Starim Mikanovcima, 19. veljače, bit će održana 55. po redu revija djevojaka  snaša i momaka u narodnim nošnjama, priredba...

Aktualnoprije 9 sati

Napiši članak i postani učenik novinar

„Igram, pišem, lajkam“ projekt je sportskog novinarstva Hrvatskog školskog sportskog saveza namijenjen srednjoškolcima koji žele postati učenici novinari i naučiti...

Kulturaprije 10 sati

Vinkovačka gimnazija sudjeluje u projektu “Čitanje u fokusu”

Od prosinca prošle godine Gimnazija Matije Antuna Reljkovića sudjeluje u projektu „Čitanje u fokusu” u organizaciji Naklade Ljevak i Agencije...

Aktualnoprije 11 sati

Noć muzeja u Vinkovcima: Izložba i predstavljanje dvije publikacije

U uvjetima pandemije COVID-19 bolesti, na temelju preporuka Hrvatskog muzejskog društva, Gradski muzej Vinkovci i u ovogodišnjoj Noći muzeja prilagodio...

Aktualnoprije 12 sati

U Hrvatskoj 11.812 novooboljelih, preminule 64 osobe

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj su od posljedica koronavirusa umrle 64 osobe, a potvrđeno je 11.812 novih slučajeva pa...

Aktualnoprije 13 sati

Još jedna online prijevara: Platio predujam za traktor, došao po njega i dočekala ga – izmišljena adresa

Policijska uprava vukovarsko-srijemska izvijestila je kako je jučer, 25. siječnja, 49-godišnjak iz Andrijaševaca prijavio policiji prijevaru prilikom kupnje traktora. Naime,...

Aktualnoprije 14 sati

Hrvatska večeras igra posljednju utakmicu na ovom Euru

Kauboji u posljednjem dvoboju igraju protiv velikog i ugodnog iznenađenja, reprezentacije Nizozemske. Iako ovaj susret nema nikakvu važnost, naši rukometaši...

Vijestiprije 15 sati

Objavljeni najbolji radovi književnog natječaja “Tena i Tenica”

Natječaj “Tena i Tenica” pokrenut je 2018. godine na Lutkarskom proljeću u sklopu Susreta književnika za djecu i mlade. Ograničeni...

Najčitanije