Kontaktirajte nas

Aktualno

Projektne aktivnosti cvelferskih općina Drenovci, Gunja i Vrbanja

Objavljeno

-

Župan Božo Galić sa suradnicima, izvjestili su iz Županijske uprave, jučer je posjetio cvelferske općine Drenovci, Gunja i Vrbanja

U Drenovcima s načelnikom Jakšom Šestićem tema razgovora, između ostaloga, bile su i projektne aktivnosti vezane u Centar za preradu GMO free soja, cestogradnju, Svetište Šumanovci, školu, starački dom, Muzej Cvelferije i Muzej poplave.

“U tijeku su brojni projekti na području naše općine, a do kraja 6 mjeseca imati ćemo projektnu dokumentaciju za izgradnju Muzeja poplave u Račinovcima. Za Muzej Cvelferije u Drenovcima imamo građevinsku dozvolu, a vrijednost ovoga projekta je 32, 5 milijuna kuna”, istaknuo je načelnik Šestić naglasivši kako su prioritet projekti koji nose radna mjesta za ostanak mladih. Takav je projekt i Centar za preradu GMO free soje prvi takav u Hrvatskoj. Ukupna vrijednost projekta je 1.402.940,00 kuna od čega je bespovratnih 1.192.499,00 kuna. Nositelj projekta je VSŽ, partner je Općina Drenovci, a suradnik Razvojna agencija VSŽ.

Kako se u Drenovcima moglo čuti od Josipa Kuterovca, voditelja Vodnogospodarske ispostave za Mali sliv “Biđ – Bosut” Hrvatskih voda, na području općine provode se dva kapitalna projekta: modernizacija savskog nasipa i Crpna stanica Teča.

Župan Galić sa suradnicima i domaćinima posjetio je i svetište Gospe Šumanovačke gdje su u tijeku radovi na obnovi svetišta.

U općini Gunja predstavnicima Županije domaćin je bio načelnik Ante Gutić. Razgovaralo se o aktualnim projektima i problemima s provedbom u aktualnoj situaciji, a riječ je o sufinanciranju poludnevnog boravka DOI „Zvjezdice“, projektu „Novo ruho Šumanovaca“/ solarna elektrana, projektu asfaltiranja dijela ceste iz kružnog toka te Lovačkom domu u Gunji. Tema je bila i projekt „Izgradnja infrastrukture u gospodarskoj zoni „Velebit“ ukupne vrijednosti 18.999.998,00 kuna s ciljem održivog gospodarskog rasta i razvoja. Početak provedbe predviđen je u siječnju 2021. godine.

“U tijeku je rekonstrukcija nogostupa u glavnoj ulici u vrijednosti 500.000,00 kuna, a asfaltirana je Hrastova ulica u vrijednosti 850.000,00 kuna, te je s bespovratnim sredstvima u 100 postotnom iznosu opremljen Društveni dom u Gunji s multimedijalnom opremom u vrijednosti 195.000,00 kuna”, istaknuo je načelnik Gutić.

O projektima koji se provode ili planiraju riječi je bilo i u općini Vrbnja, a predstavili su ih načelnik Velimir Redl i njegova zamjenica Gracijela Stiba.

“Trenutačno radimo Plan razvoja naše županije te nam je namjera bila saslušati koji su projekti u pripremi i koji se projekti provode na području ovih naših cvelferskih kako bi se uskladio Plan razvoja i pratila njihova realizacija. Također, ovaj naš najnerazvijeniji dio županije sada ima veliku priliku za financiranje projekata kroz novi Program oporavka Europske unije i na tome trebamo zajedno raditi”, istaknuo je za posjeta Cvelferiji župan Božo Galić.

Aktualno

DZS: Za sada uspješno popisano više od 652.000 građana

Objavljeno

-

Napisao/la

    147 pregleda

U prvoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (samopopisivanje), danas do 15 sati uspješno je popisano više od 652.000 građana, objavio je Državni zavod za statistiku.

Pregled broja samopopisanih građana pokazuje kako se najviše građana samopopisalo u Gradu Zagrebu, 208.148, a najmanje, njih 4.010, u Ličko-senjskoj županiji.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji do sada se samopopisalo 13.429 građana.

U prvoj fazi provedbe Popisa, do 26. rujna 2021., građani mogu samostalno popisati sebe i sve članove svoga kućanstva na portalu e-Građani. Pravilo samopopisivanja jest jedna vjerodajnica − jedno kućanstvo. Takav način samopopisivanja omogućuje sigurnu i naprednu digitalnu komunikaciju s građanima, u vrijeme kada im to najviše odgovara.

Nastavi čitati

Aktualno

Na poziv građana policija preuzela veću količinu oružja i eksplozivnih sredstava

Objavljeno

-

Napisao/la

    151 pregleda

Akcijom Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ građanima je omogućeno da bez sankcija prijave i predaju policiji oružje i eksplozivna sredstva, podsjećaju  iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, koja u protekla dva tjedna bilježi preuzimanje veće količine oružja i eksplozivnih sredstava.

Kako se navodi, od 6. do 19. rujna policijski službenici protueksplozijske zaštite Policijske uprave vukovarsko-srijemske su u 4 slučaja dragovoljne predaje i 7 slučajeva pronalaska oružja i eksplozivnih sredstava preuzeli te predmete od građana, koji su željeli ostati anonimni.

Policija je preuzela vojni eksploziv (100 g), osvjetljavajuću minobacačku minu, dvije minobacačke granate, pet ručnih bombi,  dvije automatske puške, jedna puška „kubura“, 10 komada spremnika za automatsku pušku, 990 raznovrsnih komada streljiva. Preuzeta minsko eksplozivna sredstva pohranjena su u skladište do uništenja.

“Nazovite policiju na broj 192, predajte ilegalno oružje i učinite svoje okruženje sigurnim”, poručuju još jednom iz policije.

Nastavi čitati

Aktualno

Od ponoći nove cijene goriva

Objavljeno

-

Napisao/la

    491 pregleda

Kako najavljuje web portal Cijenegoriva.info, od ponoći bi na benzinskim crpkama u Hrvatskoj vozače očekuju nove cijene goriva. Prema najavi benzin bi mogao biti nešto jeftiniji, dok bi dizel i autoplin trebali značajnije poskupjeti.

Spremnik od 50 litara benzina tako bi trebao biti jeftiniji za 2 kune, isti takav spremnik dizela trebao bi biti skuplji za 9 kuna, a spremnik LPG-a bi trebao također poskupjeti za 9 kuna.  To znači da bi od ponoći litra najprodavanijeg Eurosupera 95 trebala biti jeftinija za 4 lipe, a litra Eurodizela bi trebala biti skuplja za 18 lipa.

Kako cijene nisu iste na svim prodajnim mjestima, nije loše pogledati kako se one kreću. U Vinkovcima gorivo možete točiti na prodajnim mjestima Ine, Tifona, Croduxa i Petrola.

Nastavi čitati

Zadnje objave

Aktualnoprije 1 sat

DZS: Za sada uspješno popisano više od 652.000 građana

U prvoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (samopopisivanje), danas do 15 sati uspješno...

Aktualnoprije 1 sat

Na poziv građana policija preuzela veću količinu oružja i eksplozivnih sredstava

Akcijom Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ građanima je omogućeno da bez sankcija prijave i predaju policiji oružje i...

Aktualnoprije 2 sata

Od ponoći nove cijene goriva

Kako najavljuje web portal Cijenegoriva.info, od ponoći bi na benzinskim crpkama u Hrvatskoj vozače očekuju nove cijene goriva. Prema najavi benzin...

Aktualnoprije 2 sata

U Vinkovcima nikad veći zabavni park

Uspješno su održane 56. Vinkovačke jeseni, a na nekoliko lokacija u gradu Vinkovčani, Vinkovčanke i njihovi gosti uživali su u...

Aktualnoprije 4 sata

Petar Tomić više nije trener prve momčadi Cibalije

Na službenom Facebook profilu HNK Cibalia Vinkovci upravo je objavljeno priopćenje u kojem se navodi da braća Tomić više nisu...

Aktualnoprije 4 sata

Sufinanciranje troškova putovanja vlakom redovitim studentima

Vukovarsko-srijemska županija će od 1. listopada do 31. prosinca 2021. godine ili do utroška predviđenih novčanih sredstava, sufinancirati prijevoz vlakom...

Aktualnoprije 5 sati

U Hrvatskoj 264 nova slučaja zaraze koronavirusom, umrlo 14 osoba

U posljednja 24 sata potvrđena su 264 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrlo je 14 osoba, izvijestio je Nacionalni stožer...

Aktualnoprije 7 sati

U Ceriću lopovi operirali po osobnim automobilima

Tijekom vikenda zabilježene su dvije provale u osobne automobile u Ceriću. U ulici Slavka Mađera, tijekom noći s 18. na...

Najčitanije