Projektom je poboljšana kvaliteta boravka vatrogasaca

0
195
Foto: Hrvatski Radio Vukovar
- Reklama -

Ugovor o završetku radova energetske obnove zgrade Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vukovar potpisali su jučer voditelj projekta Stjepan Draganić i direktor gradske tvrtke Komunalac Igor Štrangarević, kao predstavnik izvođača radova.

Ukupna vrijednost projekta energetske obnove Vatrogasnog doma iznosi 1.264.279,25 kuna. Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara projekt je sufinancirao u iznosu od 613.364,79 kuna, dok je preostali iznos sufinanciran sredstvima Europske unije.

Kako je rekao voditelj projekta Stjepan Draganić, energetskom je obnovom Vatrogasni dom dobio novu vanjsku izolaciju, strop je toplinski izoliran, ugrađena je nova stolarija, postavljeni su solarni kolektori za predgrijanje tople vode, zatim je ugrađen plinski kondenzacijski kotao te su zamijenjena rasvjetna tijela, a energetska obnova zgrade doprinijet će poboljšanju uvjeta za rad vatrogasaca te smanjenju režijskih troškova i uštedi energije na godišnjoj razini od minimalno 53 posto.

„Mjere koje su provedene išle su u smjeru poboljšanja kvalitete boravka vatrogasaca koji su na raspolaganju 24 sata dnevno“, istaknuo je Draganić.

Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara u projektu je sudjelovao sa nešto više od 600 tisuća kuna, a njegova predsjednica Ljiljana Blažević je izjavila kako je projekt financiran europskim sredstvima.

„Ovim projektom ostvaruju se ciljevi europske strategije, a energetska obnova je jedna od ključnih strategija koje provodi Europska unija. U provedbi europskih projekata važni su projektni timovi, a mi danas svjedočimo da su snage iz grada Vukovara koje su činile ovaj projektni tim, svoj posao jako dobro odradile“, rekla je Ljiljana Blažević.