-4 C
Vinkovci
Četvrtak, 9. veljače 2023.

Proljetna želja je prvo mjesto i izboriti rang više

Više od autora

- vl promo-

NK Polet iz Donjeg Novog Sela jesenski dio sezone završio je na prvom mjestu u okviru 3. ŽNL središta Vinkovci.

Ovaj klub je tako zimsku stanku na svom kontu dočekao s 28 osvojenih bodova, odnosno upisao je ukupno devet pobjeda uz jedna remi i poraz.

„Dobro smo radili, pripremili smo se odlično za prvu polusezonu. Ovo je jedna skupina stvarno dobrih momaka, neke stvari su se jednostavno poklopile, a u tim okolnostima rezultat nije mogao izostati. Zahvalio bih se upravi, na čelu s predsjednikom Zvonimirom Mikancem, što mi je omogućila raditi s takvim igračima. Samo ću reći kako smo mi prvi dio prvenstva završili sa samo jedanaest žutih kartona u istom broju utakmica, a niti u jednoj utakmici nismo dobili crveni karton. Smatram kako Polet po infrastrukturi, organizaciji i igračkom kadru spada u rang više”, rekao nam je Daniel Džigumović.


Foto: Polet

Početak šestotjednih priprema trebao bi biti 12. veljače, a u tom će razdoblju Polet odigrati pripremne utakmice protiv tovarničkog Hajduka, Županje 77, drenovačkim Borcem te s Lovorom iz Nijemaca. Također, nije isključno dogovaranje i poneke utakmice preko tjedna pod reflektorima. Što se tiče igračkog kadra, kostur momčadi ostao je isti. Luka Omrčanin otišao je u Dilj, a u klub je pristigao Hrvoje Božanović, koji je do sada branio boje Otoka.

U momčadi trenutno ima trojica igrača iz Nijemaca te jedan iz Lipovca, ostalo su dečki iz Donjeg Novog Sela, a upravo u tome leži i ključ uspjeha. Nadalje, svi igrači su ujedno i dio uprave kluba. Trener Poleta vjeruje kako će sve biti spremno za 26. ožujak, kada će utakmicom protiv Podgrađa započeti proljetni dio sezone.

Foto: NK Polet Donje Novo Selo

„Uvijek kada igrate s klubovima iz općine to je derbi. Mi smo jedini poraz jesenas doživjeli od Bosuta iz Apševaca i to rezultatom 5:2 na domaćem terenu. Niti jedna utakmica koja se igra s momčadima iz općine nije lagana. Hrvatski Sokol, Meteor iz Slakovaca i đeletovačka Šokadija su nam najveći konkurenti u ovoj sezoni. U nogometu sam dugi niz godina i mogu vam reći da ova liga nikada nije bila izjednačenija”, zaključio je Džimugović.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno