26 C
Vinkovci
Nedjelja, 23. lipnja 2024.

Promjena imena dolaskom dječaka u RK Vinkovci

Više od autora

Rukometni klub Vinkovci do ove godine okupljao je rukometašice, no 2022. godina donijela je promjene. Tako je klub pojačan muškim članovima u mlađim kategorijama, a samim time naziv je ove godine promijenjen bez prefiksa „ženski.”

„Ime kluba već je službeno promijenjeno, baš zbog tih dječaka koji su nam došli. Imali su želju doći u naš klub, tako da smo promijenili ime. Oni su u klub došli ove godine, a prije su igrali u RK Spačva. Sada, jesu li bili nezadovoljni radom u Spačvi ili nečim drugim ne znamo, pojavili su nam se roditelji sa zamolbom da ih primimo u naš klub. Imali su želju, mi smo djecu prihvatili i odradili smo sve što je trebalo u vezi papirologije kako bi mogli trenirati i igrati utakmice”, rekao je Goran Smolković, predsjednik Rukometnog kluba Vinkovci.

Predsjednik kluba ističe kako klub trenutno, uz seniorke, ima tri kategorije mlađih uzrasta. Tako su klub odnedavno pojačale muške skupine do 11 i 13 godina, a ženski uzrast je do 14 godina. Cjelokupni klub trenutno broji pedesetak članova koji redovno rade, a vode ih dvojica stručnih trenera. Smolković ističe kako je najbitnije djeci pružiti kvalitetan rad kako bi se uspješno bavili sportom, ali i kvalitetan odgoj.

„Cilj nam je što više omasoviti klub, što više djece dovesti u klub, tako da je glavni prioritet bavljenje sportom. Treba igrati, a vidjet ćemo što budućnost donosi”, kaže predsjednik Smolković.


Mlađe kategorije treniraju tri puta tjedno u dvorani OŠ Antun Gustav Matoš na Lapovcima, dok ženski seniorski tim svoje treninge održava u dvorani OŠ Bartol Kašić u Novom Selu. Treninzi su na rasporedu ponedjeljkom, srijedom i petkom, a u klubu trenutno rade dvojica trenera. Tako Antonijo Šarić vodi žensku seniorsku ekipu i dvije muške sekcije, a Zvonimir Bošnjak trenutno vodi djevojčice.

„Prošle godine igrali smo drugu ligu, iz nje smo ispali. Ne zbog naše loše igre, nego smo na neki način zapravo bili izbačeni. Prijavili smo nepravilnosti koje su se dogodile u Hrvatskom rukometnom savezu, dobili smo potvrdu od sportske inspekcije da su propozicije prekršene, nismo trebali ispasti jer nismo bili zadnji na ljestvici”, komentira Goran Smolković situaciju kod seniorki.

Dakle, prošla sezona bila je rezultatski teška i sportski nepravedna za rukometašice, pa se s toga sada moraju natjecati u 3. HRL – Istok. Iz kluba najavljuju kako je vrlo bitno da mlađe kategorije redovno treniraju i rade kako bi mogli kontinuirano napredovati kao igrači i ljudi.

„Okupljamo djecu bez obzira na sve, i ovim putem pozivamo svu djecu, koja se žele baviti rukometom neka nam se jave u dane treninga. Na stranicama Rukometnog kluba Vinkovci su termini i kontakt osoba, zaključuje predsjednik kluba pred kojim su novi izazovi.

Povezani članci

Posljednje objavljeno