13 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Promocija albuma „Nakon svega” the Karambola zapalila i oživjela Vanilla Club

Više od autora

- vl promo-

Opasno dobra atmosfera sinoć u Vanilla Clubu huktala se od 20:00h kada je započela promocija novog albuma „Nakon svega” the Karambola.

Ovo je njihov drugi dugosvirajući album na kojega se „čekalo” deset godina, koliko je prošlo od najavnoga singla “Zadrži dah” snimljenoga 2003. godine. „Ponosan sam, radimo, borimo se i dokazujemo da rock još živi u ovom gradu. Kad bi imali prostor u ovom gradu gdje bi se mogle održavati probe mislim da bi kroz godinu dana imali desetak bendova. Svakako nećemo stati na ovome. Sve kritike koje su došle do nas su pozitivne i dobre, što znači da smo na nekom dobrom putu”, kaže Vladimir Bakarić prije samog nastupa.

Album je sniman u studiju Mak u Gradištu u produkciji Branimira Jovanovca Banija koji je radio miks i mastering, a kojemu je sinoć dodijeljen i „Porin za najdulje snimani album u Hrvata”. „Svi pričaju kako je album trajao dugo, ali nitko ne razmišlja koliko je njima trebalo da shvate koliko su dobar bend! Ova postava benda je jedna od najboljih postava Karambola. Ako imaš pjesmu, a nije zapisana kao da nije postojala. Ovaj bend postoji!” riječi su producenta Banija.

Na sceni se našao i osnivač izdavačke kuće Multi Music Media, skladatelj te veliki umjetnik Šima Jovanovac, koji je poručio svima prisutnima: „Naša mala firma Multi Music Media je kao pod-etiketa Croatie Records koja brine se o našim nadarenim dečkima iz ove naše sredine. Ovo je najduže sniman album, ali kroz snimanje dečki su našli sebe, svake godine nešto naučili i dobili smo nešto što će ostati vječno upisano uz druge velikane vinkovačke rock scene. Ponosan sam na njih.”

Maksimalnu podršku Karambolci su dobili i od župana. „Nekada je bila izuzetno bogata vinkovačka rock scena s vrhunskim bendovima. Ne mogu to propustiti s obzirom da Karambol pokušava vratiti nešto od te scene”, objašnjava u dobrom raspoloženju župan Damir Dekanić.

Fotografije s albuma potpisuje Branko Galičić Bane, a likovno oblikovanje Dubravko Mataković. „Nakon svega” donosi 11 pjesama među kojima i „Divan dan” u suradnji sa Septicom i „Čudne njuške” u suradnji s Darkom Jakušem Jaletom. Osim njih gosti izvođači su još i Danijel Peršić Dane i Kali Živković, Josip Džijan Siky te bivši članovi Tomas Vidović i Borislav Dučić koji su sudjelovali u stvaranju i snimanju pjesama.

Na pozornicu je nakon 13 godina izbivanja sa scene kratko stao i Dalibor Bartulović – Shorty te otpjevao „Svirepo i brutalno” pjesmu s prvog istoimenog albuma Karambola. Trenutni sastav the Karambola čine pjevač Vladimir Bakarić, ritam gitarist Miroslav Fuzy, solo gitarist Krešimir Janošić, bubnjar Matija Bajtal, basist Slaven Nuhanović, klavijaturist Mario Dragičević te Petra Marković kao prateći vokal.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno