14 C
Vinkovci
Utorak, 26. rujna 2023.

Promocija tradicijske frizure

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U nedjelju je, u organizaciji KC “Gatalinka” iz Vinkovaca, održan „21. Seminar o izradi tradicijskih frizura“. Seminar je to na kojemu se prezentiraju tradicijske frizure s područja cijele Hrvatske i Hrvata izvan Hrvatske, a koji se održava još od 1998. godine. Cilj Seminara je sačuvati tehnike i oblike frizura stare gotovo 1700 godina, a posebno načine njihove primjene u suvremenom životu.

Seminar o izradi tradicijskih frizura“ dio je projekta “Etno vikend u etno gradu”, koji sadrži i natjecanja “Etno frizura Hrvatske” i “Etno kreacija Hrvatske”, tri “Etno revije”, te projekt “Etno frizure svijeta”, a odvija se u tri vikenda kroz godinu. Cijeli ovog projekta je istraživanje građe, dokumentiranje, seminari, natjecanja, prezentacije te izrada suvenira.

Predavači na seminaru bili su Kata Šarčević iz Đakova s temom „Tehnike tradicijskih frizura“, Josipa Džaja iz Vinkovaca s temom „Okrugle i kruškolike pletenice vinkovačkog kraja“, Miroslav Šarić iz Našica s temom „Tradicijske frizure našičkog kraja“, Karmen Stišćak iz Karlovca s temom „Tradicijske frizure karlovačkog kraja“ i Mario Treščec iz Zagreba s temom „Suvremene frizure inspirirane tradicijskima“.

Natjecanja „Etno frizura Hrvatske“ i „Etno kreacija Hrvatske“ održat će se 3. lipnja u hotelu “Admiral“ u 19,30 sati.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno